В окупованому Донецьку вирішили не ставити новорічну ялинку «з міркувань безпеки»

В окупованому Донецьку вирішили не ставити новорічну ялинку «з міркувань безпеки»

Укрінформ
В окупованому російською армією з 2014 року Донецьку «адміністрація» міста вирішила не ставити головну міську ялинку і не проводити народних гулянь на Новий рік і Різдво.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили мешканці Донецька, які наразі залишаються в окупованому місті.

«Так звана «адміністрація» міста Донецька через свої ЗМІ повідомила нам, що на центральній площі ім. Леніна у нас не будуть встановлювати головну міську ялинку, також не буде народних гулянь на Новий рік і Різдво. Вони пояснили це тим, що рішення ухвалено з метою безпеки. Бо якщо поставити ялинку, збереться народ, а це зараз начебто небезпечно», - розказали містяни.

Донецьк — місто на сході України, адміністративний центр Донецької області й однойменних району та громади. З 2014 року місто перебуває під окупацією російських військ, якими місто було проголошено столицею квазідержавного маріонеткового утворення «Донецька народна республіка».

Читайте також: Головну ялинку Харкова і цьогоріч встановлять у метро

Населення міста на 01.01.2019 року було понад 913,3 тис. осіб.

Загарбники проводять у місті Донецьку примусову паспортизацію, і без громадянства РФ тепер не обслуговують у лікарнях, у інших соціальних закладах. Також без паспорта РФ неможливо працювати у дитсадках, школах та інших бюджетних підприємствах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-