Канадське місто Вінніпег стало побратимом Львова

Канадське місто Вінніпег стало побратимом Львова

Укрінформ
Канадське місто Вініппег зі 100-тисячною українською діаспорою знову стало містом-побратимом Львова.

Про це повідомив у Фейсбуці міський голова Львова Андрій Садовий, передає Укрінформ.

«50 років тому мером канадського міста Вінніпег був українець Степан Дзюба. Він вже тоді хотів підтримувати добрі відносини із Львовом. В архівах знайшли документ, який засвідчує, що наші міста стали побратимами у 1973 році. Цього року мер Скот Гілінгем запропонував поновити взаємини, та підписати нову угоду, яка була би не лише документом, а добрим початком для співпраці між нашими містами», - написав Садовий.

Мер Львова додав, що в межах 50-ї річниці партнерства мерія Вінніпегу оголосила великий збір на підтримку та розвиток системи реабілітації «Незламні» (UNBROKEN). Лише за кілька днів міська рада та мешканці перерахували 25 тисяч доларів. Збір триває.

Також Садовий зазначив, що у канадському Вінніпезі з’явилися вулиця Львівська. Вона розташована в районі, де мешкають вже кілька поколінь української діаспори.

Вінніпег – канадське місто, адміністративний центр провінції Манітоба. Восьме за населенням місто у Канаді – понад 660 тисяч мешканців. Вінніпег – великий транспортний, фінансовий, промисловий, сільськогосподарський, та науковий центр країни.

Читайте також: Київ та Брюссель стали містами-побратимами

У минулому місто відіграло важливу роль в історії української еміграції в Канаду і зараз у ньому проживає 100 тисяч канадійців українського походження. Багато з них ніколи не були в Україні, але добре знають українську мову та українські традиції. В цьому місті розташовано головні офіси українських установ і саме тому Вінніпег часто називають «столицею українців Канади».

Як повідомляв Укрінформ, у вересні японське місто Кобе стало партнером Львова. Обласний центр Львівщини має 24 міста-партнери у різних країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-