На Київщині зазнали катувань від російських військових 1139 українців

На Київщині зазнали катувань від російських військових 1139 українців

Укрінформ
Правоохоронці встановили, що катування, нелюдського поводження та тілесних пошкоджень від військових РФ під час тимчасового захоплення Київської області зазнали 1 тисяча 139 осіб.

Про це у Київській обласній прокуратурі повідомили у відповідь на запит видання ZMINA, передає Укрінформ.

Всього прокурори Київської обласної прокуратури з початку широкомасштабного вторгнення РФ на території області розслідували 12 тисяч 456 кримінальних правопорушень, кваліфікованих як воєнні злочини за ст. 438 Кримінального кодексу України.

Читайте також: СБУ розслідує понад тисячу проваджень про катування російськими військовими цивільних

Серед цих злочинів, зокрема жорстоке поводження з цивільним населенням, примусові роботи, розграбування національних цінностей на тимчасово захопленій території тощо.

“Із загальної їх кількості 61 кримінальне правопорушення розслідувалося за фактами катування або іншого нелюдського поводження, 615 кримінальних правопорушень за фактами заподіяння тілесних ушкоджень, в яких потерпіло 1139 осіб та 188 кримінальних правопорушень за фактами незаконного позбавлення волі”, – йдеться у відповіді прокуратури.

Окрім того, за інформацією відділу протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, обласної прокуратури, загальна кількість цивільних на Київщині, які були незаконно викрадені, позбавлені волі, вивезені чи утримувалися у позасудовому порядку представниками РФ, становить 203 людини.

За цей час прокурори повідомили 78 особам про підозру у скоєнні воєнних злочинів, передбачених статтею 438 ККУ.

Читайте також: Вбивства, катування та незаконні ув’язнення - комісія ООН розповіла про злочини РФ в Україні

До суду за цей час направлено 24 обвинувальних акти.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України оголосила підозру російському командиру, який отримав “героя РФ” за вбивства у Бучі.

Фото: ОГП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-