У Мукачеві зафіксували грудневе цвітіння «шаленої» сакури

У Мукачеві зафіксували грудневе цвітіння «шаленої» сакури

Фото
Укрінформ
У Мукачеві зафіксували грудневе цвітіння "шаленої" сакури - це єдине дерево на Закарпатті, яке викидає китиці з рожевим квітом щороку у грудні.

Про це повідомили в Фейсбуці Мукачівської міської ради, передає Укрінформ. 

"По вулиці Успенська у Мукачеві квітне "шалена" сакура. Дерево дивує щороку своїм пізнім цвітом. "Шалена" сакура квітне у всі пори року, навіть взимку", - йдеться в повідомленні.

Як раніше повідомляв Укрінформ, в Мукачеві росте так звана “шалена” сакура, що квітне кілька разів на рік - окрім традиційного весняного цвітіння повторює його також у грудні та лютому.

Це дерево - єдине з такою "дивною" поведінкою. Решта закарпатських сакур, які є туристичним брендом Закарпаття, квітнуть традиційно у квітні-травні.

Читайте також: У Києві зафіксували найдовший період без морозів за всю історію спостережень - 232 дні

Як повідомлялося, на Закарпатті  найбільше сакур росте в Ужгороді та Мукачеві. Останні кілька років пишне цвітіння сакури в регіоні починається близько 20 квітня і триває 7-10 днів. В області є дві хвилі цвітіння: на рівнині (Ужгород, Мукачево, Берегово, Виноградів, Хуст, Іршава) і в гірській місцевості (Лумшори, Карпати, Свалява, Воловець, Міжгір’я, Тячів, Рахів).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-