Миколаївводоканал отримав від партнерів пересувну лабораторію для контролю мереж

Миколаївводоканал отримав від партнерів пересувну лабораторію для контролю мереж

Фото, відео
Укрінформ
Миколаївводоканал отримав новітню пересувну лабораторію для контролю водопровідних та каналізаційних мереж від міжнародних партнерів.

Про це повідомляє МКП "Миколаївводоканал" у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"У рамках благодійної допомоги від міської ради м. Рига та Посольства Швейцарії в Україні МКП "Миколаївводоканал" отримав пересувну лабораторію для контролю водопровідних та каналізаційних мереж", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що новітнє обладнання дозволить проводити телеінспекцію мереж зсередини, переконатися в чистоті та цілісності трубопроводів, виявляти причини неполадок та аварій, перевіряти якість прокладання нових мереж.

Лабораторія телеінспекції обладнана сучасним роботом-камерою з датчиком вимірювання відстані, що дозволяє спостерігати, записувати та діагностувати процеси, які відбуваються всередині труб від D-200мм до D-1400 мм. Ця камера передає зображення на кольоровий монітор та дозволяє провести повний огляд водопроводу чи каналізації.

Читайте також: У Миколаєві ввели в експлуатацію дюкер через Південний Буг

За словами технічного керівника служби водовідведення Олександра Зубова, за допомогою зазначеної лабораторії фахівці контролюватимуть водопровідні та каналізаційні мережі, створюватимуть архів для покращення аналізу роботи мереж.

На його думку, лабораторія дасть змогу значно оптимізувати роботу підприємства шляхом виявлення пошкоджень та запобігання аварійних ситуацій. На основі отриманих актуальних даних, МКП "Миколаївводоканал" зможе більш ефективно планувати роботи щодо ремонту або заміни пошкоджених мереж.

Зубов додає, що відтепер у них є більше можливостей для перевірки роботи підрядників, неправомірних приєднань, виявлення витоків каналізації, точного визначення місця аварій. Непотрібно буде викопувати десятками метрів траншеї. Досить буде розкопати точково місце для ремонту.

Як повідомлялося, Миколаїв живе в умовах відсутності стабільного водопостачання через зруйнований росіянами водогін Дніпро-Миколаїв 12 квітня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-