На Закарпатті змонтували перший модульний міст в регіоні - через річку Тересва

На Закарпатті змонтували перший модульний міст в регіоні - через річку Тересва

Фото
Укрінформ
На Закарпатті запрацював перший модульний міст в регіоні - через річку Тересва, ним планується відновити рух державою трасою Н-09 - замість обваленого влітку старого мосту.

Про це повідомили у Фейсбуці Служби відновлення та розвитку інфраструктури в Закарпатській області.

"Усі частини мосту в Тересві зібрано. Мостовики завершили монтаж сьомої прогонової металевої конструкції на мості у Тересві. Відтак уся довжина мосту готова. Також змонтовано дорожнє покриття на переправі та тротуарна частина", повідомляють у Службі.

Водночас фахівці продовжують роботи з влаштування під’їзду до мосту з обох боків переправи, а також триває розкопка гравію між опорами.

Відтак проїзд державною трасою надалі можливий лише через село Нересниця.

Як повідомляється, роботи з влаштування мосту заплановано завершити до кінця листопада.

"Далі, після проведення випробувань, буде запущено рух через міст. Попередньо переправа може витримувати навантаження у 40 тонн", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, це перший модульний міст на Закарпатті. Його зводять через річку Тересва на дорозі Н-09 Мукачево – Рахів – Івано-Франківськ – Львів, що з'єднує три західні області. Міст забезпечить проїзд на ділянці біля аварійного мосту, кілька секцій якого обвалилися влітку цього року, через недотримання вагових обмежень вантажівкою.

Читайте також: В Ужгороді скасували реконструкцію пішохідного мосту в центрі міста

Як раніше повідомляв Укрінформ, влітку рух трасою забезпечувала тимчасова переправа.

Як повідомлялось, 20 жовтня внаслідок рясних опадів і підняття рівня води в річці Тересва було підтоплено та частково зруйновано тимчасову переправу по трасі державного значення Н09 Мукачево-Рогатин. Рух трасою було зупинено. Проїзд став можливим в об’їзд, через село Нересниця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-