Шведський фонд надасть грант у 5 мільйонів крон на покращення системи водопостачання Кременчука

Шведський фонд надасть грант у 5 мільйонів крон на покращення системи водопостачання Кременчука

Укрінформ
Міський голова Кременчука Віталій Малецький підписав угоду зі шведським фондом Swedfund International AB та Sweco International AB, який надасть інвестиційний грант у 5 млн шведських крон (17 303 744,68 грн) на покращення системи водопостачання.

Про це повідомив міський голова Кременчука Віталій Малецький у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Підписали угоду з нашими європейськими партнерами про розробку техніко-економічного обґрунтування для реалізації «Проєкту водопостачання та водорозподілу Кременчука»", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що всі витрати покриває грант шведського фонду Swedfund International AB. Він буде сплачуватися грантодавцем безпосередньо консультанту Sweco International AB.

Надалі у рамках проєкту передбачається повна реконструкція системи водопостачання: від водозаборів до кранів у квартирах мешканців Кременчука.

Читайте також: У деокупованій громаді на Миколаївщині відновили дев'ять мостів та систему водопостачання

Як йдеться у проєкті рішення Кременчуцької міської ради, ухваленому на засіданні сесії 27 жовтня 2023 року, мета залучення гранту – фінансування робіт по реконструкції та модернізації системи водопостачання в місті Кременчук.

Проєкт реалізують на базі комунального підприємства «Кременчукводоканал» Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області, яке належить до комунальної власності Кременчуцької міської територіальної громади.

Розмір та валюта гранту – до 5 000 000 шведських крон за курсом Національного банку України на дату проведення розрахунків. Грант надається за рахунок ресурсів Swedfund International AB в шведських кронах та буде сплачуватися грантодавцем безпосередньо консультанту Sweco International AB.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-