«Професор з окопу» пропонує створити біля Ужгорода парк на честь загиблого бійця ТрО

«Професор з окопу» пропонує створити біля Ужгорода парк на честь загиблого бійця ТрО

Укрінформ
«Професор з окопів» Федір Шандор ініціював створення парку на честь загиблого бійця ТрО Максима Чомоляка.

Про це у Фейсбуці повідомила Закарпатська обласна рада, передає Укрінформ.

Парк Шандор пропонує створити у Баранинській тергромаді поблизу Ужгорода.

Відповідне клопотання представник фракції «Слуга народу» в Закарпатській обласній раді Федір Шандор оформив у депутатському запиті до голови облради Романа Сарая та Баранинського сільського голови Юрія Марусяка.

«Федір Шандор підкреслює, що це потрібно з урахуванням сучасних реалій та дбаючи про історичну пам'ять майбутніх поколінь, а також фіксуючи події російсько-української війни, де своє життя віддав і боєць 68-го батальйону 101-ї Закарпатської бригади ТрО Максим Чомоляк», - йдеться в повідомленні.

Відтак він звернувся до депутатів сільради з проханням підтримати ініціативу зі створення скверу на території громади та надати йому ім'я цього загиблого захисника України, представника місцевої територіальної громади, задля увічнення його пам'яті.

Читайте також: На Житомирщині висадили «Ліс Пам‘яті» на честь загиблих під час війни спортсменів

Федір Шандор - професор Ужгородського національного університету, доктор філософських наук, а нині молодший сержант 101 бригади ТРО. У лютому минулого року пішов добровольцем на фронт і у перервах між боями читав студентам лекції просто з окопів.

Раніше Укрінформ повідомляв, що на Закарпатті депутати просять перейменувати село Пушкіно в Берегівському районі, назване на честь російського поета, та повернути йому історичну назву Новий Вербовець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-