У трьох областях через обстріли пошкоджені електромережі

У трьох областях через обстріли пошкоджені електромережі

Укрінформ
Внаслідок російських обстрілів 19 листопада та у ніч на 20 листопада зазнали пошкоджень електромережі у Запорізькій, Харківській та Чернігівській областях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

"У Запорізькій області ворог пошкодив обстрілом повітряну лінію 35 кВ. Обстеження відбудеться, як тільки дозволять військові. Внаслідок нічних обстрілів Харківщини, зокрема міст Борова, Куп’янськ, Вовчанськ, зафіксовано пошкодження мереж. Через бойові дії в області залишаються знеструмленими понад 17,6 тисячі споживачів. На Чернігівщині ворог пошкодив обстрілом повітряну лінію, стався обрив дротів і, як наслідок, - відключення населених пунктів. Без світла лишилися понад 900 абонентів", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що внаслідок бойових дій без електропостачання залишаються майже 1000 споживачів на Дніпропетровщині, 129 населених пунктів на Донеччині, понад 2,7 тисячі споживачів - на Сумщині.

Через негоду знеструмлювалися понад 13 тисяч абонентів на Запоріжжі, 6 тисяч споживачів на Миколаївщині, понад 63 тисячі споживачів на Одещині, понад 5,6 тисячі - на Полтавщині. При цьому енергетики частково відновили електропостачання в Одеській області, де на ранок без світла залишалися 2,3 тисячі абонентів.

З технологічних причин відключалися майже 80 тисяч абонентів на Дніпропетровщині, понад 9 тисяч - на Запоріжжі, 6 населених пунктів на Сумщині.

На Херсонщині через обстріли та несприятливі погодні умови за добу відключилися понад 8 тисяч точок обліку.

За минулу добу енергетики повернули світло для понад 19 тисяч абонентів у Запорізькій області, також для майже 100 тисяч споживачів Чернігівщини. Роботи з відновлення електропостачання тривають і в інших регіонах.

Читайте також: На українських АЕС завершили ремонт: усі дев’ять атомних блоків виробляють електроенергію

Як повідомлялося, У Запорізькій та Одеській областях внаслідок ударів армії РФ у ніч на 18 листопада були пошкоджені електричні мережі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-