Кім: Рішення Держгеонадр, яке могло залишити Миколаїв без води, скасували

Кім: Рішення Держгеонадр, яке могло залишити Миколаїв без води, скасували

Відео
Укрінформ
Рішення Державної служби геології та надр, яке могло залишити Миколаїв без питної підземної води з родовища Галицинівське, що становить 20% водопостачання міста, скасували.

Як передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Миколаївської ОВА, про це повідомив начальник ОВА Віталій Кім в ефірі телеканалу "Апостроф TV".

Він зазначив, що дозвіл на видобуток родовища мав Миколаївський глиноземний завод (МГЗ), який належав Росії. Після того, як завод був переданий у власність держави, Держгеонадра зупинили дії спецдозволу на видобуток води.

"Рішення, яке зупиняє водопостачання, завдяки Геонадрам скасували ще 15 числа після телефонного дзвінка. Цієї проблеми немає, вона вирішена. Вода буде, і ці 20% також будуть", – запевнив Кім.

Як повідомлялося, Державна служба геології та надр з грудня планувала зупинити дію спеціального дозволу на видобуток питних підземних вод родовища Галицинівське, яким користується ТОВ "Миколаївський глиноземний завод" та вода з якого постачається для потреб мешканців обласного центру.

Читайте також: Кабмін виділить додаткові гроші для водопостачання у Миколаєві - Шмигаль

У водоканалі Миколаєва попросили Держгеонадра не забороняти МГЗ користуватися родовищем, оскільки інших джерел артезіанської води з таким добовим дебітом, який дає МГЗ, у місті просто немає. До того ж водогін Миколаївського глиноземного заводу інтегрований у комунальну мережу водоканалу, що є значною перевагою для міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-