Київщина готується до негоди - відпрацювали дії екстрених служб

Київщина готується до негоди - відпрацювали дії екстрених служб

Фото
Укрінформ
У Київській області відпрацювали алгоритм дій на випадок надзвичайної ситуації через погіршення погодних умов.

Про це очільник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

За його словами, Київщина активно готує дорожньо-мостове господарство до зими. Найближчими днями обіцяють погіршення погодних умов.

"Разом із Державною службою з надзвичайних ситуацій, патрульної поліцією, Службою відновлення та розвитку інфраструктури області перевірили готовність оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації", - зауважив він.

Загальна протяжність доріг загального користування місцевого значення - понад 6,3 тис. км. Для їх належної експлуатації взимку потреба піщано-соляної суміші становить близько 95 тис. тонн. Заготовлено вже близько 20 тис. тонн протиожеледних матеріалів. Робота із заготівлі ПСС триває.

За умови снігопадів, зазначив Кравченко, будуть задіяні 228 одиниць техніки: снігоочисні та піскорозкидальні автомобілі, навантажувачі, автогрейдери. Для очищення доріг загального користування державного значення Служба відновлення у Київській області підготувала 257 одиниць техніки.

“Для ремонту аварійно-небезпечних руйнувань дорожнього покриття взимку використовуватимемо холодний асфальтобетон. У разі надзвичайних ситуацій підрядники, які обслуговують дороги, додатково задіюватимуть власну важку буксирувальну техніку – грейдери, навантажувачі”, - повідомив Кравченко.

На Київщині відпрацювали дії екстрених служб під час негоди / Фото: Руслан Кравченко

За його словами, “сьогодні оглянули техніку та засоби, що будуть залучені до зимової експлуатації доріг. Представники ДСНС продемонстрували один із пунктів обігріву, які будуть розгортатися при виникненні надзвичайних ситуацій чи унеможливлення руху транспорту на певних ділянках автодороги. Також рятувальники показали спецтехніку для надання допомоги водіям у складних ситуаціях".

Читайте також: В Україні на вихідних похолодає, на заході можливі сильні снігопади

Була Відпрацьована одна з можливих надзвичайних ситуацій – розчищення відрізку міжнародної траси для термінової посадки військового літака. Оперативне реагування всіх відповідальних служб та злагоджена робота дозволить це зробити за 20-30 хвилин, запевнив Кравченко.

Як повідомляв Укрінформ, у столичному регіоні 21 листопада прогнозують невеликий мокрий сніг. Температура по Київській області вночі 0-5° морозу, вдень від 3° морозу до 2° тепла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-