В Авдіївці залишається ще 1431 жителів

В Авдіївці залишається ще 1431 жителів

Укрінформ
В Авдіївці залишається ще 1431 особа, місць для прихистку стає все менше.

Як передає Укрінформ, про це Українському радіо розповів начальник міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

"Сьогодні станом на ранок 1431 особа залишається у місті. Учора вивезли 11, евакуація запланована і на сьогодні, і на завтра-післязавтра. Сподіваюся, що нам вдасться вивезти цих людей, які нарешті вирішили виїхати", - сказав він.

На думку начальника МВА, результати по евакуації непогані, такого не було раніше. "Майже місяць від моменту загострення 10 жовтня люди ще сиділи, чекали, сподівалися, але зараз самі кажуть: "Ми втомились, бачимо, що стає тільки гірше. І погодні умови змінюються, і кількість обстрілів зростає, і авіабомбові удари". Залишається дедалі менше місць, де люди могли б мати прихисток", - додав Барабаш.

За його словами, російські війська не припиняють штурми Авдіївки ні вдень, ні вночі. За минулу добу відбулося близько 30 масованих обстрілів по території міста, 12 масованих ударів авіабомбами по території громади. Здебільшого гатили бомбами по центральній частині міста, саме по багатоповерховій забудові. Інформації щодо загиблих чи поранених місцевих мешканців не надходило.

Читайте також: Авдіївка має політичне значення для Росії - британська розвідка

Як повідомлялося, Донецька область перебуває під постійними обстрілами російських військ, щодня ворог убиває і травмує цивільних жителів, руйнує інфраструктурні об’єкти. Російські загарбники з 10 жовтня 2023 року постійно атакують місто Авдіївку і за всяку ціну намагаються захопити його.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в місті Авдіївка загинуло 154 мирних жителі, також під завалами зруйновних російськими загарбниками будинків залишаються тіла шістьох людей, два з них ще з травня.

Станом на початок листопада в Авдіївці лишалася 1571 цивільна особа, але евакуація триває.

Фото: Телеграм Віталія Барабаша

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-