Є навіть додаткові запаси: в ОВА розповіли про обсяги газу на Донеччині

Є навіть додаткові запаси: в ОВА розповіли про обсяги газу на Донеччині

Укрінформ
У Донецькій області зараз газу достатньо для проведення опалювального сезону в регіоні, навіть є додатковий на запуск невеликих підприємств.

Про це повідомив директор Департаменту розвитку базових галузей промисловості Донецької ОВА Артем Литвинов на брифінгу, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Газу в області вистачає на опалення населення, на енергетичну складову, для генерації, для опалення об’єктів критичної інфраструктури – це лікарні, хлібопекарні та інше», - сказав Литвинов.

Він зазначив, що у регіоні зараз навіть є додатковий газ на запуск невеликих підприємств.

«Той обсяг (газу – ред.), який у нас був, він є… Ми опрацювали навіть з промисловими підприємствами. Тобто, на той випадок, якщо будуть запускатись (в області – ред.) деякі підприємства, цього газу нам вистачає. Навіть додатково вистачить газу для невеликих підприємств, які генерують електричну енергію», - пояснив посадовець.

Читайте також: Міненерго розраховує увійти в опалювальний сезон із понад 300 МВт розподіленої газової генерації

Він нагадав, що в минулому році на Донеччині взагалі не було газопостачання, але зараз вже є відновлена газова магістраль, вона на сьогоднішній день працює успішно, газопостачання відбувається чітко і злагоджено.

Як повідомлялося, на тій території Донецької області, яка контролюється українською владою, на початок жовтня 2023 року проживало понад 522 тис. людей.

Донеччина постійно перебуває під обстрілами російських військ, щодня ворог убиває та травмує цивільних жителів, руйнує інфраструктурні об'єкти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-