У Львові проходить акція «Спочатку дрони, потім стадіони»

У Львові проходить акція «Спочатку дрони, потім стадіони»

Фото
Укрінформ
У Львові під облрадою, де проходить позачергова сесія, на якій мають розглянути фінансування ЗСУ, Нацгвардії та інших військових формувань і виконання обласного бюджету у 2023-2024 роках, почалася акція "Спочатку дрони, потім стадіони".

Про це повідомляє Суспільне, передає Укрінформ.

“У Львові, біля приміщення обласної ради, де триває ХХ позачергова сесія, зібралися учасники мітингу "Спочатку дрони, потім стадіони"”, - йдеться в дописі.

Зазначається, що мітингувальники виступають проти некритичних витрат з місцевого бюджету, вони пропонують виділяти гроші на потреби ЗСУ.

Учасники мітингу вийшли з плакатами: "Наші податки - на наш захист", "Дітям потрібні живі батьки, а не автобуси "Школярик" та інші. Люди скандують "Гроші - ЗСУ".

За словами організатора акції, громадського активіста Святослава Літинського, учасники акції хочуть підтримати ухвалення рішення про зупинення непріоритетних витрат цього року і планування підтримки армії на наступний рік.

Читайте також: Під Волинською ОВА проходить акція «Спочатку дрони - потім стадіони»

"Ми хочемо зупинити всі непріоритетні видатки - перестати фінансувати об'єкти, які не будуть добудовані ні цього, ні наступного року. Друге - щоб у рішенні обласної ради було вказано чітко, як буде фінансуватися армія наступного року (у відсотковому співвідношенні, чи у визначеній сумі). Також ми просимо гроші, які цьогоріч виділяють на ЗСУ, але які не будуть використані, через те, що тендери можуть тривати 2-3 місяці до поставки товарів. Просимо ці гроші автоматично перенести на наступний рік", - поінформував Літинський.

Читайте також: Студенти Львівської політехніки вийшли на мітинг проти Фаріон

Крім цього, учасники мітингу хочуть залучити депутатів до контролю рішень Львівської обласної ради.

Як повідомляв Укрінформ, у Луцьку 8 листопада під Волинською ОВА проходила акція "Спочатку дрони - потім стадіони", учасники якої вимагали у місцевої влади спрямувати бюджетні кошти на придбання дронів та авто для ЗСУ.

Фото: Суспільне Львів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-