Перед судом постане «пастор», який нелегально переправляв своїх «дияконів» за кордон

Перед судом постане «пастор», який нелегально переправляв своїх «дияконів» за кордон

Укрінформ
До суду передали справу стосовно «пастора-проповідника» з Кривого Рогу, який нелегально переправляв чоловіків за кордон.

Про це повідомляє МВС, передає Укрінформ.

«Правоохоронці встановили, що 31-річний житель міста Кривий Ріг, який позиціонував себе як пастор та проповідник у трьох різних релігійних організаціях, виготовляв «клієнтам» фіктивні документи, завдяки яким ті отримували можливість перетнути державний кордон України під час дії воєнного стану, а також вивозив їх своїм транспортом», - ідеться у повідомленні.

За даними слідства, у фіктивних документах «пастора» зазначалось, ніби громадяни, які намагалися виїхати з України, є дияконами або проповідниками однієї з цих трьох релігійних організацій.

Правоохоронці затримали «пастора-проповідника» та одного з його «клієнтів» 4 серпня під час спроби незаконного перетину державного кордону. Загалом встановлена його причетність до десяти таких злочинів.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях, відкритих за ч. 1 та ч. 2 ст. 332 КК (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України), завершене. Обвинувальний акт скерований на розгляд суду.

За скоєне підозрюваному загрожує позбавлення волі від п'яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років.

Ще один нелегальний канал переправлення ухилянтів, за даними МВС, викрито на Одещині. Організатор протиправної схеми разом з поплічниками здійснював пошук потенційних «клієнтів», охочих уникнути призову та незаконно потрапити до Молдови.

Інформацію про можливість нелегально виїхати за кордон вони розповсюджували через інтернет-ресурси та серед жителів прикордоння. Розцінки починалися від $5200. Спочатку потенційні шукачі притулку за кордоном мусили надати завдаток у розмірі $1500, а решту - перебуваючи вже на території суміжної держави.

Читайте також: В Одесі священник УПЦ МП допомагав переправляти ухилянтів за кордон

«Наразі зловмисника затримано в порядку ст. 208 КПК та повідомлено про підозру за ст. 332 ККУ (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України), - додали в МВС.

Як повідомляв Укрінформ, з початку повномасштабного вторгнення Державна прикордонна служба ініціювала 607 кримінальних проваджень стосовно ліцензіатів системи «Шлях», які сприяли незаконному виїзду чоловіків за кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-