Організатора схем на Волинській митниці арештували під ₴80 мільйонів застави

Організатора схем на Волинській митниці арештували під ₴80 мільйонів застави

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд арештував з можливістю внесення 80 млн грн застави організатора мінімізації митних платежів на Волинській митниці.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

“Суд частково задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, та застосував до указаного підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 80 млн грн”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в разі внесення застави на підозрюваного будуть покладені відповідні процесуальні обовʼязки.

Як повідомлялося, 9 листопада детективи НАБУ повідомили про підозру членам злочинної організації, які занижували вартість митних платежів на Волинській митниці, чим завдали державі збитків на суму понад 475 млн грн.

Читайте також: ВАКС залишив ексголову Фіскальної служби під вартою до січня

НАБУ повідомили про підозру п’ятьом членам злочинної організації, яка займалася ввезенням на територію України товарів без сплати митних платежів.

Крім того, детективи повідомили про підозру ще п’ятьом працівникам митниці, які не забезпечували проведення належних митних процедур, що дозволяло учасникам злочинної організації ввозити товари, не сплачуючи встановлені законом платежів.

Читайте також: Підозрюваний у хабарництві депутат з Кіровоградщини вийшов під заставу майже в ₴10 мільйонів

У межах досудового розслідування встановлено, що впродовж 2018-2019 років учасники злочинної організації здійснювали незаконне переміщення через міжнародний пункт пропуску "Ягодин" високоліквідних товарів - мобільних телефонів, комп’ютерної техніки, одягу відомих виробників - за значно меншою вартістю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-