Рівнеобленерго спростовує фейк про «графіки відключень»

Рівнеобленерго спростовує фейк про «графіки відключень»

Укрінформ
Рівнеобленерго спростовує інформацію про нібито застосування в області графіків стабілізаційних відключень електроенергії.

Як передає Укрінформ, про це Рівнеобленерго повідомляє у Фейсбуці.

«Деякі сумнівні ресурси у соцмережах, задля рейтингу, розширення кола підписників, а можливо і для дестабілізації суспільства, поширюють неправдиву інформацію про нібито застосування в території Рівненщини графіків стабілізаційних відключень електроенергії», - йдеться у повідомленні.

Як запевняють у Рівнеобленерго, енергосистема краю працює стабільно, оператор об’єднаної енергосистеми України НЕК «Укренерго» не встановив лімітів споживання електроенергії на Рівненщині, обмеження споживання не застосовуються до жодної категорії споживачів, потужності вистачає для усіх потреб області.

Також підкреслюється, що про застосування графіків погодинних відключень у Рівненській області наразі не йдеться.

Також зазначається, що запровадження графіків погодинних відключень можливе лише у разі масованих ворожих обстрілів, і, як наслідок, пошкоджень енергетичного обладнання.

Читайте також: У листопаді відключень електрики і застосування графіків не планується - Міненерго

Як інформує обленерго, з кінця минулого опалювального сезону ПрАТ «Рівнеобленерго» інтенсивно готує електромережі краю до холодів та можливих викликів, проводить ремонтну кампанію, розроблені схеми резервного живлення, з врахуванням досвіду минулої зими, створено збільшений аварійний запас матеріалів на випадок обстрілів енергетичної інфраструктури, посилено захист енергооб’єктів краю.

Як зазначає обленерго, запровадження графіків погодинних відключень можливе лише у випадку надходження відповідної команди диспетчера «Укренерго», про що одразу повідомлять мешканців області.

Як повідомляв Укрінформ, у Рівненській області під час минулого опалювального сезону у «пунктах незламності» було надано допомогу 44 тисячам мешканців Рівненщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-