Загарбники неспроможні забезпечити опалювальний сезон у Сєвєродонецьку - РВА

Загарбники неспроможні забезпечити опалювальний сезон у Сєвєродонецьку - РВА

Укрінформ
Російські загарбники неспроможні підготувати тимчасово захоплений Сєвєродонецьк до опалювального сезону та при цьому зменшують обсяги гуманітарної допомоги містянам.

Про це в ефірі «Eспресо» розповів начальник Сєвєродонецької районної військової адміністрації Роман Власенко, передає Укрінформ.

«На сьогоднішній день є певні тенденції до зменшення обсягу гуманітарної допомоги безпосередньо від (російських – ред.) політичних сил і «волонтерських» організацій. За інформацією від місцевих, обсяги продуктів харчування та інших наборів постійно зменшуються», - зазначив Власенко.

За його словами, якщо пенсіонери більш-менш захищені, то людям молодшого віку, які не забезпечені роботою і не отримують соціальної допомоги, а також тим, хто не має паспортів РФ, буде сутужно.

Читайте також: У Сєвєродонецьку майже третина будівель не підлягає відновленню

Через високі ціни на продукти харчування та відсутність роботи люди намагаються на зиму виїжджати із Сєвєродонецька, а також Лисичанська й Рубіжного, сказав керівник РВА,

Окрім того, окупанти обіцяли підготувати Сєвєродонецьк до опалювального сезону до 1 жовтня, але цю дату постійно переносять. Як зауважив Власенко, на запуск опалення не варто очікувати. При цьому обігрівачів, доставку яких анонсували росіяни, вистачить лише на 700-900 квартир.

Читайте також: У Сєвєродонецьку окупанти розібрали теплогенеруюче підприємство

Загалом у Сєвєродонецьку нині налічується до 30 тисяч жителів - разом із гастарбайтерами та російськими військовими. Тож потужностей електромережі не вистачить, аби обігріти квартири, констатував керівник РВА.

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово захопленому росіянами Сєвєродонецьку Луганської області з листопада харчові продукти видаватимуть виключно за документами російського зразка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-