На Запоріжжі загарбники планують вивезти до Росії 1,5 мільйона тонн зерна - Федоров

На Запоріжжі загарбники планують вивезти до Росії 1,5 мільйона тонн зерна - Федоров

Укрінформ
Гауляйтер Запорізької області Євген Балицький заявив про те, що цього року вивезе до Росії 1,5 млн тонн зерна.

Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ.

"Ворог монополізував структуру, яка має право купувати сільгосппродукцію на тимчасово окупованих територіях. Лише їхня фейкова корпорація може купляти та вивозити агропродукцію. Гауляйтер Балицький сказав, що вони в цьому році вивезуть до Росії 1,5 млн тонн агропродукції", - розповів Федоров.

Він нагадав, що багато полів заміновано і багато випадків, коли фермери підриваються в полях.

За словами міського голови, під виглядом перевірки системи опалення ворог отримує доступ до квартир мешканців окупованих територій і проводить черговий переоблік.

"Ворог починає вивчати, скільки людей проживає у квартирі, хто проживає і чи взагалі проживає. Вони намагаються виявити порожні квартири, аби їх "націоналізувати", по-друге, шукають спротив. Порожнє житло їм потрібне для того, аби завозити з рф "гастролерів". Наприклад, їм не вистачає вчителів, бо ніхто не хоче колаборувати. Така практика вже була, коли вахтовим методом привозили вчителів", - додав Федоров.

Читайте також: Росія заводить на окуповані території своїх військових і мобілізує українців - Федоров

Як повідомлялось, на тимчасово окупованих територіях Запорізької області ворог масово проводить мобілізацію. Людей зупиняють на вулицях, на підприємствах проводять облік та змушують прийти до фейкового військкомату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-