У Кропивницькому поховали чотирьох загиблих воїнів

У Кропивницькому поховали чотирьох загиблих воїнів

Фото
Укрінформ
У Кропивницькому провели в останню путь чотирьох загиблих на війні військовослужбовців.

Про це повідомила Кропивницька міська рада у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Сьогодні, 3 листопада, кропивничани провели в останню путь Героїв-земляків, які стали до лав небесного Воїнства – старшого солдата Олександра Константинова, молодшого сержанта Михайла Шатохіна, солдата Максима Дульського та сержанта Олександра Носача", - йдеться у повідомленні

Олександр Константинов народився 25 серпня 1981 року в Кропивницькому. Після закінчення загальноосвітньої школи №19 отримав освіту автослюсаря в технічному ліцеї. Вищу освіту інженера-механіка здобув у Центральноукраїнському національному технічному університеті.

Строкова служба пройшла в оперативному штабі Південної групи військ. Після демобілізації здобув другу вищу освіту за спеціальністю фінанси і аудит. У 2020 році за контрактом вступив до лав Збройних Сил України. Рідну землю захищав з перших днів повномасштабного вторгнення російських агресорів, служив на посаді номера обслуги кулеметного відділення.

Старший солдат Олександр Константинов загинув 10 червня поблизу населених пунктів Тошківка й Устинівка Луганської області. Родина залишилася без люблячого сина і брата.

Михайло Шатохін народився 8 жовтня 2000 року в Кропивницькому. Закінчив школу №19, Кропивницький аграрний фаховий коледж, отримав диплом електроенергетика та електромеханіка. Військову строкову службу пройшов в Національній гвардії України. Від початку повномасштабної навали Росії воювати йому припало на харківському, Бахмутському та Запорізькому напрямках. Служив на посаді начальника групи радіозв’язку.

Молодший сержант Михайло Шатохін загинув 28 жовтня поблизу Роботиного Пологівського району Запорізької області. У героя залишились батьки і рідний брат.

Максим Дульський теж народився у Кропивницькому 4 лютого 1987 року. Закінчив загальноосвітню школу №6. Працював автомеханіком, мав неабиякий хист до роботи. Виховував донечку. У вільний час віддавався хобі — обожнював рибалити. У листопаді 2022 року був мобілізований до ЗСУ, служив на посаді навідника-оператора розвідувального відділення.

Солдат Максим Дульський загинув 27 жовтня у Бахмутському районі. Воїна не дочекалися мама, дочка та двоє братів.

Родина 49-річного Олександра Носача перебралася з Одеси до Кропивницького коли він був ще дитиною. Тут він закінчив школу №20, вивчився на електромонтажника в професійно-технічному училищі №2, служив строкову у лавах Військово-морських сил України. Працював за фахом, користувався повагою серед колег. У вересні 2022 року був призваний за мобілізацією до ЗСУ, з гордістю став на захист України.

18 жовтня сержант Олександр Носач отримав несумісні з життям поранення у бою неподалік населеного пункту Площанка Сватівського району на Луганщині. Вдома його не дочекалися мама, дружина, син, донька і сестра.

Вічний спочинок Герої знайшли на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища. Панахиду за загиблими відслужив капелан Кропивницької єпархії Православної церкви України отець Володимир.

Як повідомляв Укрінформ, у Кропивницькому із чотирма загиблими військовими прощались також 27 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-