Від початку повномасштабного вторгнення з Донеччини евакуювали 1,345 мільйона цивільних

Від початку повномасштабного вторгнення з Донеччини евакуювали 1,345 мільйона цивільних

Укрінформ
Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну з території Донецької області, яка контролюється українською владою, евакуювали 1,345 млн цивільних людей.

Про це повідомив начальник відділу оперативно-чергової служби, зв'язку, оповіщення та інформування населення департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької ОВА Дмитро Петлін, передає кореспондент Укрінформу.

«Загалом, починаючи з початку повномасштабного вторгнення, а евакуація у нас почалася 26 лютого, на 1 листопада цього року силами органів усіх рівнів влади, добровольчих формувань, волонтерів, а також самостійного виїзду, з області вже евакуювалося майже 1 345 000 цивільних осіб, з них близько 161 750 дітей та близько 41 800 осіб з інвалідністю. На тепер на підконтрольній українській владі територіях залишається близько 522 000 осіб», - сказав Петлін.

Він нагадав, що наразі евакуація з Донеччини проводиться з міста Покровськ евакуаційним потягом до Житомирської області.

Читайте також: З восьми небезпечних населених пунктів Донеччини залишається евакуювати 185 дітей - ОВА

Відповідаючи на питання кореспондента Укрінформу про те, які труднощі виникають при евакуації людей, посадовець сказав, що основним є те, що люди не бажають виїжджати, і їх доводиться умовляти.

«Зараз є ті труднощі, які були й раніше - це немає бажання великого у людей, надто в тих районах, де загострення є і йдуть активні бойові дії. Людей до останнього часу доводиться умовляти. Ось до Авдіївки під обстрілами, ризикуючи життям їдуть наші співробітники ДСНС і поліції. Жителі не дуже розуміють, що це потрібно було робити раніше, коли загострень не було. Це найбільша складність», - зауважив Петлін.

Як повідомлялося, Донецька область перебуває під постійними обстрілами російських військ, щодня ворог убиває і травмує цивільних мешканців та руйнує інфраструктурні об’єкти.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-