Обшуки в міськраді Ужгорода: депутати під виглядом «відряджень» їздили на відпочинок

Обшуки в міськраді Ужгорода: депутати під виглядом «відряджень» їздили на відпочинок

Фото, відео
Укрінформ
Правоохоронці перевіряють факти незаконного виїзду депутатів Ужгородської міської ради на відпочинок за кордон під виглядом «відряджень», у приміщеннях ради проведена низка обшуків.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Офіс генерального прокурора.

Слідчі дії відбувалися на підставі ухвал суду в межах кримінального провадження, розпочатого за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон (ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України).

Відпрацьовується інформація про незаконний виїзд посадовців до країн Європейського Союзу на підставі недостовірних документів і використання службових відряджень в особистих цілях, зокрема для відпочинку.

Читайте також: Обшуки в Дубінського: ДБР та СБУ розслідують причетність депутата до схеми виїзду ухилянтів

За попередніми даними, для закордонних поїздок депутати використовували запрошення, які не були належним чином зареєстровані й не проходили процедуру офіційного перекладу. Документація була підписана в обхід системи електронного документообігу.

З метою вилучення речових доказів правоохоронці провели обшуки в кабінетах міського голови й інших службових осіб, причетних до оформлення відряджень депутатів за кордон.

Слідчі дії виконували Служба безпеки України та Національна поліція.

СБУ провела обшуки в Ужгородській міськраді щодо відпочинку депутатів за кордоном під виглядом «відряджень» / Фото: СБУ, gp.gov.ua

Як уточнили в СБУ, фіктивні запрошення, які посадовці використовували для оформлення зарубіжної поїздки, були від афілійованих іноземних організацій. Таку «кореспонденцію» фігуранти не реєстрували з метою маскування злочинної діяльності.

Читайте також: У депутата Дубінського проводять обшуки - ЗМІ

Встановлено, що під час своїх «відряджень» посадовці насправді виїжджали на зарубіжний відпочинок під час війни.

Слідчі дії тривають. Фігурантам загрожує до дев'яти років ув’язнення з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років.

Як повідомляв Укрінформ, 1 листопада стало відомо, що в Ужгороді проходять обшуки в кабінеті міського голови Богдана Андріїва й інших приміщеннях міської ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-