Влада Ізюма просить про допомогу у пошуку родичів 42 загиблих із масового поховання

Влада Ізюма просить про допомогу у пошуку родичів 42 загиблих із масового поховання

Укрінформ
Залишаються невпізнаними 42 загиблих із масового поховання в Ізюмі: анкетні дані людей відомі, однак немає родичів для проведення ДНК-експертизи.

Про це повідомив кореспонденту Укрінформу заступник начальника Ізюмської міської військової адміністрації Максим Стрельник.

“Попередньо встановлені анкетні дані 42 осіб, проте відсутня будь-яка інформація про їхніх родичів або знайомих, які б могли надати покази відносно загиблих. По тілах цих загиблих досі неможливо провести експертизу”, — зазначив Стрельник.

Міська рада опублікувала перелік із іменами загиблих і просить допомогти в пошуку можливих родичів цих людей або надати будь-яку інформацію стосовно загиблих. Більшість у цьому списку - літні люди. Серед них, зокрема, Катерина Фомичевська (1936 року народження). Ця жінка є матір’ю Анатолія Фомичевського, який, за даними СБУ, допоміг росіянам захопити Ізюм, показавши незахищену дорогу. У квітні 2022 року цьому депутату міськради заочно оголосили підозру в державній зраді. Під час контрнаступу ЗСУ підозрюваний утік разом із окупантами.

Читайте також: Будівельники у Маріуполі знайшли стихійне поховання

Як повідомлялося, станом на вересень 2023 року, за інформацією прокуратури, були невпізнаними 57 тіл із масового поховання на околиці Ізюма.

Після звільнення міста у вересні правоохоронці виявили в лісі неподалік міста масове поховання. З нього вилучили 451 тіло цивільних осіб (198 чоловіків, 212 жінок, 7 дітей) і 22 військовослужбовців. Зокрема, експертизами ДНК підтверджено, що в масовому похованні було тіло дитячого письменника Володимира Вакуленка, якого загарбники застрелили. Також 28 грудня стало відомо, що керівник ізюмського осередку «Пласту» Олег Єфіменко теж був похований у лісі. Експерти підтвердили, що чоловіка катували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-