Наймолодшому члену розстріляної у Волновасі сім'ї було п'ять років - Андрющенко

Наймолодшому члену розстріляної у Волновасі сім'ї було п'ять років - Андрющенко

Укрінформ
В окупованій російськими загарбниками м.Волновасі на Донеччині сім'ю з дев'яти осіб разом з двома дітьми вбили сплячими з автоматичної зброї з приглушувачами. Наймолодшому члену родини було всього п'ять років.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко та опублікував відповідні фото з місця злочину.

«Сталі відомі подробиці страшного вбивства у Волновасі. Наймолодшому загиблому було всього п’ять років, найстаршому - 53… У ніч із п'ятниці на суботу невідомі особи розстріляли родину, включаючи двох дітей. За відтвореною картиною події, вбивали сплячих людей 2-3 особи, які мали спеціальну військову підготовку та сучасне обладнання. Стріляли з автоматичної зброї з приглушувачами», - написав Андрющенко.

Він зазначив, що за характером поранень, низькою кількістю промахів та відсутністю світла в будинку спеціалісти дійшли висновку, що стрільці були обладнані тепловізорами.

Читайте також: Вбивства, катування та незаконні ув’язнення - комісія ООН розповіла про злочини РФ в Україні

«Це була очевидна операція з ліквідації: всі дев'ять тіл були прострелені, і більшість влучань були в голови. Стріляли всередині приміщення, вдаряючи у двері та стіни ванної кімнати - вбивці, схоже, прагнули навпростець усунути всіх, хто міг бути в будинку», - вважає Андрющенко.

Він додав, що родичі, яких допустили до місця трагедії, повідомили, що нічого в будинку не було розграбовано, цінності залишилися на своїх місцях.

Радник мера опублікував список загиблих цієї сім'ї. Це: Капканець Микита, 2018 р.н.; Капканець Анастасія, 2014 р.н.; Хатинський Дмитро, 2003 р.н.; Капканець Олександр, 1998 р.н.; Капканець Катерина, 1996 р.н.; Капканець Наталія, 1994 р.н.; Капканець Андрій, 1992 р.н.; Капканець Тетяна, 1972 р.н. та Капканець Едуард, 1970 р.н.

У всіх загиблих були зафіксовані кульові поранення голови, тулуба та кінцівок.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією блогера та журналіста Дениса Казанського, в окупованому росіянами з 2022 року місті Волноваха, в одному з приватних будинків були знайдені тіла дев'яти осіб з вогнепальними пораненнями, зокрема двох дітей. За словами місцевої жительки, родина святкувала день народження, а її зять посварився напередодні з кадирівцями через житло, яке вони хотіли забрати. Припускають, що розстріл міг бути наслідком конфлікту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-