Москва віддала під контроль Татарстану кілька міст Луганщини - Центр нацспротиву

Москва віддала під контроль Татарстану кілька міст Луганщини - Центр нацспротиву

Укрінформ
Кремль передав агломерацію тимчасово окупованих міст Луганщини - Сєвєродонецька, Лисичанська та Рубіжного - під повний контроль свого суб’єкта, Республіки Татарстан.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Центр національного спротиву.

"Делегація з Республіки Татарстан на чолі з її прем’єр-міністром Алєксєєм Єсошиним здійснила незаконний візит на ТОТ Луганської області. Особливу увагу вони приділили місту Лисичанськ. А все тому, що кремль виділив агломерацію Сєвєродонецьк – Лисичанськ - Рубіжне під повний контроль свого суб’єкта — Республіки Татарстан", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що делегація заявляла про реалізацію показових проєктів, які мають демонструвати “відновлення інфраструктури” у регіоні. Крім того, місцеві окупаційні адміністрації виділяють для робітників із Татарстану житло, яке раніше було визнане загарбниками “безгосподарним”.

Читайте також: У Сєвєродонецькому районі Луганщини залишаються близько 50 тисяч місцевих жителів

За даними ЦНС, протягом жовтня близько двохсот дітей з Луганщини були вивезені до табору “Заречье” в Татарстані. Разом із заходами, спрямованими на зміну їх національної самоідентифікації, також проводились фіджитал-змагання (поєднання віртуальних ігрових середовищ та реальних фізичних ігор). У Центрі нацспротиву не виключають, що "надалі цих дітей агітуватимуть у підрозділи управління дронами на полі бою".

Також Татарстан фінансуватиме відкриття центрів тестування за програмою “Готов к труду и обороне” – осучасненою російською формою спортивно-парамілітарного виховання молоді з обов’язковою пропагандистською складовою та агітацією до участі в таких парамілітарних організаціях як "Юнармия" чи молодіжний актив путінської партії “Единая Россия”.

Читайте також: Росіяни посилили пропаганду серед українських дітей на ТОТ - Федоров

Як повідомлялося, на тимчасово захопленій території Луганської області росіяни вбудовують в мобільні мережі систему оперативно-розшукових заходів для тотального контролю за комунікаціями користувачів.

Фото: donbassos.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-