В Україні через негоду без світла залишились понад 300 тисяч споживачів

В Україні через негоду без світла залишились понад 300 тисяч споживачів

Укрінформ
В Україні через негоду були знеструмлені 1045 населених пунктів у 14 областях, без світла залишились 306 тисяч споживачів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики України.

"Через несприятливі погодні умови знеструмлювалися 1045 населених пунктів у 14 областях – Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій та Чернігівській. Загалом без світла залишалися 306 тисяч споживачів", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: На Рівненщині внаслідок негоди пошкоджений дах Дубенського замку

Найбільше постраждала Хмельниччина, де знеструмлено 400 населених пунктів. Також на території області вимикалися лінія міждержавного з'єднання з Угорщиною 750 кВ та ПЛ 750 кВ.

У Міненергетики запевнили, що електроенергії, яку виробляють українські електростанції, цілком достатньо для забезпечення потреб споживачів.

Ведуться відновлювальні роботи.

На Донеччині через обстріли знеструмлювалося 25 населених пунктів.

Читайте також: В Обухові на Київщині через сильний вітер сталася ДТП, є постраждалий

Також без світла залишається частина споживачів у Дніпропетровській, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

Внаслідок технологічних порушень знеструмлені споживачі у Запорізькій, Кіровоградській, Сумській областях.

У Херсоні після підтоплення внаслідок підриву дамби Каховської ГЕС залишаються знеструмленими 1,2 тис. споживачів. Енергетики працюють над відновленням електропостачання, але ремонтні роботи сповільнені через обстріли.

Читайте також: На Хмельниччині негода знеструмила майже 400 населених пунктів

На Запорізькій АЕС рівень води у ставку-охолоджувачі залишається стабільним і становить 15,69 м. У Міненергетики запевняють, що цього достатньо для забезпечення потреб станції.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві, Київській та Донецькій областях енергетиків ДТЕК перевели у посилений режим роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-