У Кропивницькому попрощались із чотирма загиблими воїнами

У Кропивницькому попрощались із чотирма загиблими воїнами

Фото
Укрінформ
У Кропивницькому провели в останню путь чотирьох загиблих на війні захисників.

Про це повідомляє Кропивницька міська рада у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Сьогодні, 27 жовтня, на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища кропивничани провели в засвіти Героїв-захисників, які загинули, захищаючи Україну від російських агресорів. Матрос Дмитро Згривець, солдат Віктор Левкуліч, сержант Володимир Тимошенко та лейтенант Олексій Пашкевич залишилися вірними присязі народу України до останніх хвилин життя", - йдеться у повідомленні.

Старшому стрільцю десантно-штурмового відділення морської піхоти Дмитру Згривцю 6 вересня виповнилося 28 років. Він народився у Кропивницькому, закінчив загальноосвітню школу № 1, навчався у Кропивницькому фаховому коледжі харчування та торгівлі, де отримав спеціальність кухаря. Перед тим як став на захист рідної країни, працював у супермаркеті. Призваний до лав ЗСУ у листопаді 2022 року.

У Кропивницькому попрощались із чотирма загиблими воїнами / Фото: Кропивницька міська рада

Матрос Згривець загинув 19 жовтня 2023 року поблизу населеного пункту Кринки Херсонської області. Без люблячого сина, чоловіка та батька залишилися батьки Дмитра, дружина та син.

Солдат Віктор Левкуліч народився 22 жовтня 1986 року у Кропивницькому. Навчався в загальноосвітній школі № 30. Захоплювався туризмом, любив подорожувати, займався важкою атлетикою. Свою майбутню інженерну спеціальність отримав у Кіровоградському інституті сільськогосподарського машинобудування. Пройшов військову строкову службу.

Працював на олійно-екстракційному заводі машиністом навантажувально-розвантажувальних зернових машин. У грудні 2022 року в лавах ЗСУ став на захист країни. Служив на посаді радіотелефоніста-електрика десантно-штурмової роти.

Левкуліч загинув 24 жовтня 2023 року поблизу населеного пункту Вербове Пологівського району Запорізької області при виконанні бойових завдань. Не дочекалася свого Героя мама, дружина та син.

Читайте також: У Києві попрощалися з командиром підрозділу 72-ї бригади Чорних Запорожців Сергієм Іконніковим

Сержант Володимир Тимошенко народився у Світловодську Кіровоградської області 25 листопада, мав би відзначати 56-ий день народження. Після навчання в школі вступив до Кіровоградського машинобудівного технікуму, по закінченню якого працював майстром на заводі. Отримав військовий досвід під час строкової служби. Останні роки працював на підприємствах майстром з холодильного обладнання.

У листопаді 2022 року став на захист країни, був призваний за мобілізацією до лав ЗСУ. Служив гранатометником. Сержант свій останній бій прийняв 18 жовтня 2023 року поблизу населеного пункту Невське Сватівського району Луганської області. Він назавжди залишиться у спогадах щирою й відкритою людиною, люблячим чоловіком, батьком, братом, дідусем.

Кропивницький – рідне місто і для лейтенанта Олексія Пашкевича, який народився тут 12 лютого 1983 року. Закінчив загальноосвітню школу № 11. З дитинства захоплювався історією та мріяв бути авіатором. У 2000 році здійснив свою мрію - вступив до Льотної академії Національного авіаційного університету. Після її закінчення залишився працювати у виші. Працював на авіаційно-технічній базі льотної академії інженером з технічного обслуговування повітряних суден і аеродрому.

Читайте також: У Полтаві провели в останнню путь трьох захисників

У серпні 2022 року Пашкевич в лавах ЗСУ став на захист рідної землі. Служив на посаді командира десантно-штурмової роти. Його життя обірвалося 24 жовтня 2023 року у бою під селищем Вербовим Пологівського району Запорізької області. У нього залишилися дружина з донькою, батьки і брат.

Панахиду за загиблими відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

Як повідомляв Укрінформ, 13 жовтня у Кропивницькому на Кіровоградщині попрощалися із п'ятьма загиблими на війні військовими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-