У Нікополі під час ворожого обстрілу загинув рибалка

У Нікополі під час ворожого обстрілу загинув рибалка

Оновлено
Укрінформ
У Нікополі під час ворожого обстрілу загинув рибалка, який перебував на узбережжі колишнього Каховського водосховища.

Про це в Телеграмі повідомив начальник Нікопольської РВА Євген Євтушенко, передає Укрінформ.

"Вчора росіяни знову вбили цивільного мешканця Нікопольського району. Чоловіку був сімдесят один рік, він не військовий та жодним чином не погрожував окупантам на протилежному березі колишнього водосховища", - написав він.

Рятувальники знайшли чоловіка з вудкою в руці, поруч стояв велосипед. Кілька снарядів впали поруч із рибалкою, ще кілька вдарили по старій частині міста.

"Побачивши людину на березі, окупанти розпочали артилерійський обстріл. Так завершилась його (загиблого - ред.) остання рибалка", - додав очільник району.

Читайте також: ППО вночі знищила одну керовану авіаційну ракету та три «Шахеди» - Генштаб

Він зазначив, що будь-який вихід на берегову смугу або до узрізу води небезпечний.

Згодом у поліції області уточнили, що 21 жовтня, використовуючи важку артилерію та безпілотники, армія РФ поцілила по Нікополю та двох населених пунктах Марганецької громади.

 Було пошкоджено приватне підприємство, два приватні будинки, гараж, сонячні панелі, паркан, дорожнє покриття. У будівлях пробито дах, понівечило стіни та вікна.

«За фактом російської агресії відкрито кримінальне провадження за ст.438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального Кодексу України», - повідомили у пресслужбі Нацполіції.

Раніше повідомлялося, що протилежний бік водосховища - Василівській район Запорізької області наразі окупований ворогом. Від моменту випуску снарядів до "прильоту" по Нікопольщині проходить менше хвилини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-