У Кропивницькому провели в останню путь п'ятьох воїнів

У Кропивницькому провели в останню путь п'ятьох воїнів

Фото
Укрінформ
У Кропивницькому на Кіровоградщині попрощалися із п'ятьма загиблими на війні військовими.

Про це повідомляє Кропивницька міська рада у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Сьогодні, 13 жовтня, у Кропивницькому знову скорботний день - містяни провели у засвіти Воїнів-захисників: старшого лейтенанта Юрія Міщука і солдатів Сергія Ткаченка, Сергія Шпудейка, Юрія Бадеху та Едуарда Слюсаренка", - йдеться у повідомленні.

Юрій Міщук народився 14 квітня 1996 року в селі Новомиколаївка Скадовського району Херсонської області. Закінчив у 2014 році Херсонський професійний ліцей зв’язку та поліграфії. Згодом прийняв рішення пов’язати подальшу долю з військовою службою - у 2021 році закінчив Одеську військову академію, здобув кваліфікацію розвідника-спецпризначенця. У липні цього ж року вступив до лав славетного 3 полку спеціального призначення імені Святослава Хороброго. Від початку повномасштабного вторгнення разом із побратимами знищував ворога. Командир групи спеціального призначення Юрій Міщук загинув 7 вересня 2022 року поблизу Балаклії Харківської області під час виконання бойового завдання. Без люблячого чоловіка залишилася дружина.

Сергій Ткаченко народився 21 січня 1983 року в Кропивницькому. Тут закінчив школу, здобув професію автослюсаря. Потім була строкова служба, після повернення з армії працював водієм на приватному підприємстві. 26 лютого 2022 року добровольцем вступив до лав Збройних сил України. У складі мотопіхотної бригади бився у Донецькій області, брав участь в штурмах ворожих позицій. Його життя обірвалося 22 вересня 2023 року в населеному пункті Григорівка Донецької області під час виконання чергового бойового завдання. Він дуже любив свою сім’ю, без рідної людини залишились мама і маленька донька.

Сергій Шпудейко народився у Кропивницькому 18 липня 1981 року. Закінчив школу №10, будівельний технікум, вищу освіту здобув у Центральноукраїнському національному технічному університеті. Працював у будівельній сфері, брав участь у втіленні багатьох масштабних архітектурних проєктів рідного міста. До Збройних сил України призваний у листопаді 2022 року, воював на Херсонському і Донецькому напрямках, був поранений. Стрілець-помічник гранатометника загинув 2 жовтня на Луганщині, поблизу Макіївки. Дома залишилися батьки і брати.

Юрій Бадеха - корінний кропивничанин. Народився 7 листопада 1987 року, навчався в школі №17, пройшов строкову службу, працював будівельником і у сфері охорони. Захоплювався футболом. Був мобілізований у грудні 2022 року, воював на Запорізькому і Харківському напрямках, служив на посаді стрільця-санітара. Солдат загинув 6 жовтня 2023 року в Куп’янському районі Харківської області. В рідному домі його не дочекалися батько, мати, сестра та племінники.

Едуард Слюсаренко народився 7 серпня 1968 року в Кропивницькому, навчався у школі №22 у селищі Гірничому, потім вивчився на автокранівника. Строкова служба пройшла у прикордонних військах. Одружився, виховував сина, працював за фахом. Останнє десятиріччя працював на ТДВ “Ятрань”. 24 лютого 2022 року Слюсаренко добровільно став до лав ЗСУ. Служив гранатометником, за свою любов до музики та навички гри на різних інструментах отримав позивний “Піаніст”. Брав участь у боях за Новотошківку, Сіверськодонецьк Луганської області, Херсонщину. Під час артобстрілу отримав поранення. Після реабілітації обороняв Бахмут. Нагороджений відзнакою “Золотий хрест” та відзнакою 9 окремого стрілецького батальйону. Життя солдата Слюсаренка обірвалось у боях за Макіївку Луганської області. Його мужнє серце перестало битися 2 жовтня 2023 року. В пам’яті рідних він назавжди залишиться турботливим сином, коханим чоловіком, люблячим батьком і дідусем.

Вічний спочинок воїни знайшли на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища. Панахиду за загиблими захисниками України відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

Як повідомляв Укрінформ, у Кропивницькому встановили «Дзвони пам'яті» для вшанування загиблих воїнів.

Фото: Кропивницька міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-