Посол Британії побував на Чернігівщині та зустрівся з прикордонниками

Посол Британії побував на Чернігівщині та зустрівся з прикордонниками

Фото
Укрінформ
Надзвичайний і повноважний посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Мартін Гарріс разом з головою Державної прикордонної служби України Сергієм Дейнеком відвідав прикордонників у Чернігівської області.

Про це йдеться у повідомленні ДПСУ, передає Укрінформ

Зазначається, що в ході візиту Гарріс ознайомився із засобами та технікою, що використовуються прикордонниками в захисті держрубежу, умовами служби під час здійснення оборонних заходів.

«Ділянці українсько-російського та українсько-білоруського кордону прикордонники приділяють особливу увагу. Це також пов’язано з постійними провокаціями зі сторони країни-агресора. Щодобово прикордонні громади потерпають від обстрілів з боку Росії, які вона здійснює зі своєї території. Проте, не зважаючи на усі труднощі, прикордонники стійко виконують покладені на них завдання», - зазначив Дейнеко.

Він подякував уряду Великої Британії та Посольству Великої Британії в Україні за підтримку, спрямовану на розвиток та посилення роботи прикордонного відомства, збільшення його обороноздатності.

Читайте також: Чернігівщина отримала 10 пікапів зі Starlink для захисту критичної інфраструктури

«Я хочу подякувати особисто Вам, уряду та всьому народу Великої Британії за ту неймовірну підтримку, яку ви надаєте з першого дня повномасштабного вторгнення і для України, і в тому числі для Державної прикордонної служби! Ми точно не підведемо! Розуміємо всю відповідальність, яка лежить на нас по забезпеченню надійної охорони і оборони державного кордону, захисту разом з іншими українськими захисниками всієї нашої території. Україна стоїть на захисті демократичних цінностей і миру», - наголосив голова ДПСУ.

Посол Британії відвідав прикордонні підрозділи на Чернігівщині / Фото: ДПС

У свою чергу посол висловив слова подальшої підтримки та подякував прикордонникам за службу.

Читайте також: Посол Німеччини в Україні приїхав до Харкова

«Дуже дякую Вам за Вашу службу, тому що ви захищаєте не тільки кордони вашої країни, ви захищаєте всю Європу, ви захищаєте принципи міжнародного миру, міжнародного права. Ваша служба – це натхнення для нас. Ми пишаємось тим, що Україна та Велика Британія дуже тісно пов’язані. Велика Британія підтримує Україну до Перемоги і буде підтримувати і після Перемоги», - сказав Гарріс.

Крім того, посол відвідав село Ягідне, де під час окупації росіяни утримували майже всіх жителів села у підвалі. Він побував в музеї в приміщенні підвалу та послухав розповіді про досвід життя в окупації.

В Іванівці Мартін Харріс відвідав колись зруйновані обстрілами обʼєкти, зокрема адмінбудівлю, ЦНАП та місцеву школу. Їх відбудова завершилася за підтримки Фонду партнерства за сильну Україну, де Британія є одним із провідних донорів, наголошено в повідомленні.

У Чернігівській області Фонд відібрав 52 об’єкти для дострокового відновлення на основі масштабів збитку та пріоритетів, визначених місцевою владою та громадами. Уряд Британії відзначив, що на сьогоднішній день завершено будівництво 30 об’єктів, у тому числі одинадцяти шкіл, чотирьох установ сільського управління, двох медичних закладів, двох притулків, чотирьох центрів культурного розвитку, п’яти об’єктів водопостачання та енергетики, університету, а також поставлено систему відеоспостереження.

Читайте також: Британія в ОБСЄ попередила про плани Росії проти цивільних суден у Чорному морі

У Чернігові Мартін Гарріс зустрівся з начальником Чернігівської ОВА В’ячеславом Чаусом, представниками громадянського суспільства та місцевими підприємцями, щоб обговорити їхню участь у відновленні. Він також відвідав міську лікарню №3, яку Фонд допоміг відновити та обладнати, а також музично-драматичний театр. Він поспілкувався з колективом театру та директором, а також оглянув наслідки руйнувань і вшанував пам’ять жертв страйку.

“Для мене чернігівський театр – це метафора стійкості цілого регіону. Незважаючи на значні збитки від жахливого російського ракетного обстрілу в серпні, минулої п’ятниці вони відкрили осінній сезон і виступили перед публікою. Я захоплююся їхнім духом і рішучістю продовжувати популяризувати культуру України та надихати жителів міста”, – сказав посол.

Як повідомлялось, Надзвичайний і Повноважний Посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Мартін Гарріс розпочав свою місію в Україні у вересні місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-