У Грозі ідентифікували всіх жертв ракетного удару - 59 загиблих

У Грозі ідентифікували всіх жертв ракетного удару - 59 загиблих

Укрінформ
Криміналісти поліції ідентифікували всіх загиблих внаслідок ракетного удару росіян по кафе у селі Гроза Харківської області. Загинули 59 людей.

Як передає Укрінформ, про це міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив у Телеграмі.

За словами міністра, "59 людей вбили росіяни прямим влучанням "Іскандера" в селі Гроза. Всі жертви – місцеві мешканці. Пенсіонери, медики, фермери, вчителі, підприємці. Всі – цивільні. Загинули цілими родинами у декілька поколінь".

Як зауважив очільник МВС, 19 осіб ідентифікували за допомогою мобільних ДНК-лабораторій. Шість діб криміналісти поліції цілодобово відбирали зразки у родичів, виводили профілі та шукали співпадіння фрагментів.

Одного із загиблих – 60-річного чоловіка – криміналісти встановили по 20 частинах тіла. Ще двох осіб вдалося ідентифікувати за допомогою особистих речей, вилучених з помешкань загиблих, оскільки в них не було родичів прямої лінії для порівняння ДНК-профілів.

"Колосальну та безпрецедентну роботу провели слідчі та криміналісти поліції Харківщини. У тому числі завдяки сучасним мобільним ДНК-лабораторіям. Без них на процес ідентифікації такої кількості тіл та фрагментів пішло би близько року", - наголосив Клименко.

Читайте також: До МЗС Чехії викликали посла Росії через ракетний удар по Грозі

Міністр підкреслив, що "важливо було встановити ім’я кожного загиблого, зберегти пам'ять про них та зафіксувати всіх жертв російського удару".

Як повідомляв Укрінформ, 5 жовтня російські війська завдали ракетного удару по магазину-кафе в селі Гроза на Харківщині, коли там проходили поминки за загиблим військовослужбовцем.

За інформацією правоохоронців, удар по кафе був завданий ракетою “Іскандер-М”.

Служба безпеки встановила особи двох зрадників, які скоригували ракетний удар по кафе. Зловмисниками виявились двоє місцевх жителів – брати, які під час тимчасового захоплення регіону перейшли на бік загарбників.

Фото: ДСНС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-