Росія посилила наземні операції та авіанальоти на Луганщині - ОВА

Росія посилила наземні операції та авіанальоти на Луганщині - ОВА

Укрінформ
Російські загарбники посилили наземні операціїі нальоти авіації в Луганській області.

Про це у Фейсбуці повідомляє обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

За словами начальника ОВА Артема Лисогора, "наступи на Макіївку не припиняються. Тільки за учора росіяни здійснили вісім таких спроб. З-під обстрілів вдалося врятувати 86-річного чоловіка, якого наші правоохоронці доправили до безпечного регіону".

Втім, підкреслив очільник ОВА, "у селах поблизу лінії фронту є люди, які попри підвищену небезпеку, відмовляються виїжджати. Спілкуємося з ними щоразу".

Відео: Луганська обласна державна адміністрація

Як наголосив Лисогор, також ворог активізував наземні наступи в Серебрянському лісництві. Крім того, там і поблизу Білогорівки росіяни завдали понад 10 ударів по позиціях українських військ з авіації.

Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали, зокрема Невське та Білогорівка.

Як повідомляє ОВА, загарбники "звітують про, так би мовити, завершення підготовки до осінньо-зимового періоду. Але захоплені ними минулоріч міста тепла не дочекаються".

"На противагу підготовленим котельням в Луганську, Алчевську, Антрациті та Ровеньках, аби значно збільшити відсоток, вони користуються наступним формулюванням - у Лисичанську, Сєвєродонецьку, Рубіжному, Гірській громаді тощо запрацюють котельні, що забезпечені електроенергією та водопостачанням", - ідеться в повідомленні.

Тобто, зазначають в ОВА, "жодної, крім нашвидкуруч встановлених модульних біля декількох багатоповерхівок. Під деякі з них тільки почали виконувати земляні роботи. Головне для загарбників – відсоток, а не тепло та зручності в домівках громадян".

Читайте також: На Луганщині та Донеччині окупанти захоплюють школи та лікарні

Також, наголошують в обладміністрації, "росіянам немає діла до зруйнованого ними же житла. У старих районах Сєвєродонецька вони не обіцяють відновлення навіть вцілілих будинків, де руйнувань зазнали одна-дві квартири. Ані даху, ані комунікацій, ані виплат, якими окупанти хизувалися до так званих "перших виборів".

Як повідомляв Укрінформ, у так званій "ЛНР" загарбники запроваджують новий оператор мобільного зв'язку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-