Освячував ворожу техніку: на Харківщині оголосили підозру протоієрею УПЦ МП

Освячував ворожу техніку: на Харківщині оголосили підозру протоієрею УПЦ МП

Фото
Укрінформ
У Харківській області повідомили про підозру настоятелю храму УПЦ МП, який благословляв російських військових та освячував військову техніку загарбників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, настоятель одного із храмів Ізюмської єпархії УПЦ МП активно підтримував дії країни-агресора.

Наприкінці липня 2022 року в тимчасово захопленому смт Дворічна Куп’янського району відбувся публічний релігійний захід з приводу «Дня Хрещення Русі», який проводився місцевими представниками Української православної церкви Московського патріархату.

Протоієрей УПЦ МП благословляв представників збройних сил країни-агресорки та освячував військову автомобільну техніку загарбників. Він також наказав своїм поплічникам знімати на камеру захід для подальшого оприлюднення на проросійських медіаресурсах.

Під час звільнення Харківщини фігурант разом із сім’єю втік на територію РФ, де став настоятелем однієї з церков.

Читайте також: На співпраці з Росією та продажу зброї з початку війни викрили понад 60 кліриків УПЦ МП

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області зловмиснику заочно повідомлено про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії РФ (ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу).

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України повідомила про нову підозру митрополиту Черкаської єпархії УПЦ МП, який продовжував розпалювати релігійну ворожнечу, перебуваючи під домашнім арештом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-