Окупанти збільшили комендантську годину на захоплених територіях Запорізької області

Окупанти збільшили комендантську годину на захоплених територіях Запорізької області

Укрінформ
На тимчасово захоплених територіях Запорізької області російські окупанти збільшили тривалість комендантської години - тепер вона розпочинатиметься з 19:00.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров.

"Ворог продовжує збільшувати тиск на цивільних жителів, збільшуючи час комендантської години. Тепер на тимчасово окупованій території вона буде з 19:00 (досі там комендантська година діяла з 22:30 до 05:00 – ред.)", - зазначив Федоров.

Крім того, підкреслив мер, окупанти продовжують викрадати людей. За словами Федорова, щодня він отримує звістки від жителів про нові викрадення. Наразі у полоні перебувають, за його словами, тисячі людей.

Федоров назвав ситуацію на окупованій території абсолютно небезпечною.

Читайте також: У Мелітополі загарбники встановлюють вишки мобільного зв’язку, щоб контролювати розмови - мер

Із тимчасово окупованого Токмаку ворог вивіз приблизно половину своїх "чиновників", які раніше працювали в нелегальній ворожій адміністрації. Також ворог вивіз частково співробітників ФСБ і силових структур, зазначив мер.

"Але з іншого боку - він продовжує завозити своїх військових. З'явилася нова тенденція щодо розселення. Якщо раніше вони давали добу мешканцям на те, щоб виїхали з тих будинків, які ворог планував зайняти, то нині ворог дає максимум дві години і частіше робить підселення до наших цивільних мешканців. Таку ситуацію ми спостерігаємо і по тилових містах. Наприклад, велику кількість військових він розселяє по трасі Мелітополь-Бердянськ, в селах Приазовське, Приморське", - додав Федоров.

Також, підкреслив він, триває примусова паспортизація. Тих, хто не хоче отримувати російський паспорт, суттєво обмежують у правах. Наприклад, з нового року в окупації будуть відмовляти в наданні медичної допомоги людям з українськими паспортами, зазначив мер.

Читайте також: Росіяни конфіскували у Мелітополі понад п'ять тисяч об'єктів - мер

За словами Федорова, окупанти також будують нову гілку залізниці, яка проходитиме від Маріуполя до Мелітополя, і це робиться з однією метою - викрадення зерна, яке вирощують фермери і не продають, чекаючи деокупації.

Водночас ворог продовжує будувати нові оборонні споруди та перекидає нові підрозділи техніки. Зокрема, вчора мешканці бачили рух з боку Маріуполя через Бердянськ та Приморськ величезної колони техніки, до якої, за словами Федорова, входили БТР і танки. Тож пересування ворога постійно ведеться, підсумував він.

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово окупованому Мелітополі загарбники почали ремонтувати та складати дрони в закладах профтехосвіти, залучаючи до цього дітей.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-