Рідні загиблих і постраждалі від удару РФ по селу Гроза отримають допомогу з бюджету Харківщини

Рідні загиблих і постраждалі від удару РФ по селу Гроза отримають допомогу з бюджету Харківщини

Укрінформ
Рідні загиблих та постраждалі від терористичної атаки по кафе у селі Гроза Шевченківської громади отримають грошову допомогу з обласного бюджету.

Про це повідомила пресслужба Харківської обласної військової адміністрації, передає Укрінформ.

Відповідне рішення прийняла спільна комісія ОВА та Харківської обласної ради.

“З обласного бюджету буде виділено по 30 тис. грн допомоги 37-ми родинам загиблих у селі Гроза. Ще 6 сімей, де постраждалі перебувають у важкому стані, отримають по 50 тис. грн”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Канада вимагає покарати Росію за удар по селу на Харківщині

 Крім того, начальник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що триває робота над залученням міжнародних партнерів України до допомоги постраждалим у с. Гроза. Зокрема, вже досягнуто домовленостей із Дитячим фондом ООН ЮНІСЕФ щодо виплат 6600 грн на кожну постраждалу дитину та кожній постраждалій родині, де є діти.

Також ОВА має домовленість із французькою гуманітарною організацією ACTED, що є партнером ООН, про виплати 10 800 грн на кожну постраждалу особу.

Як повідомлялося, 5 жовтня російські війська завдали ракетного удару по магазину-кафе в с. Гроза на Харківщині, коли там проходили поминки за військовослужбовцем, якого перепоховали в рідному селі. Щонайменше 51 людина загинула, зокрема син, невістка та дружина загиблого воїна, одна постраждала померла того ж дня в лікарні. Ще шість людей зазнали важких поранень.

За інформацією правоохоронців, удару по кафе росіяни завдали ракетою “Іскандер-М”, її уламки вилучено з місця трагедії.

Читайте також: Радбез ООН у понеділок збереться для обговорення удару РФ по селу на Харківщині

Від суботи, 7 жовтня, у селі почали ховати загиблих. Як зазначив начальник Куп’янської РВА Андрій Канашевич, під час терористичного удару люди загинули сім’ями.

На ранок 9 жовтня, за інформацією обласної прокуратури, ідентифіковано 49 загиблих, п’ятеро людей вважаються зниклими безвісти.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-