Прокурор з Київщини «погорів» на хабарі у $30 тисяч

Прокурор з Київщини «погорів» на хабарі у $30 тисяч

Фото
Укрінформ
Прокурора Фастівської окружної прокуратури Київської області викрили на отриманні 30 тис. дол. хабаря за закриття кримінального провадження.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

“Прокурори Офісу генерального прокурора спільно зі співробітниками ДБР та за оперативного супроводу СБУ на отриманні неправомірної вигоди викрили та затримали прокурора Фастівської окружної прокуратури Київської області”, - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, він вимагав та одержав двома траншами від представника суб’єкта господарської діяльності неправомірну вигоду в розмірі 30 тис. дол. за закриття кримінального провадження.

3 жовтня його затримали під час одержання 15 тис. дол. Першу частину хабаря йому передали раніше.

Окрім того, як зазначається, фігурант висунув вимогу передати йому ще 15 тис. дол. за закриття іншого кримінального провадження.

Правоохоронці провели невідкладні обшуки за місцем проживання та роботи затриманого. Йому готується повідомлення про підозру за фактом прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою (ст. 368 КК). Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі.

Генеральний прокурор Андрій Костін у соцмережі X наголосив: “Продовжуємо на практиці втілювати принцип нульової толерантності до корупції. Очищуємо систему. Прокурори Офісу генпрокурора спільно з ДБР та СБУ затримали прокурора Фастівської окружної прокуратури під час отримання хабаря за закриття провадження. За даними слідства, він вимагав від підприємця 30 тисяч доларів. При затриманні вилучили частину - 15 тисяч”.

Читайте також: На хабарі у $35 тисяч впіймали депутата Волинської облради - САП

Костін наголосив, що в Україні, яка воює, та в Україні, яка переможе, немає місця корупції. “Для тих, хто не зрозумів, повторюю: так, як раніше, вже не буде”, - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, ВАКС обрав затриманому на хабарі меру Сум запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 3 млн гривень застави.

Фото: Офіс генпрокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-