У Ладижинському водосховищі на Вінниччині виявили мор осетрових

У Ладижинському водосховищі на Вінниччині виявили мор осетрових

Фото
Укрінформ
На Вінниччині виявили мор осетрових риб у суб’єкта аквакультури Ukrainian Caviar Berry, який господарює на базі Ладижинського водосховища, розташованого на р. Південний Буг.

Про це у Фейсбуці повідомляє Вінницький рибоохоронний патруль, передає Укрінформ.

«3 жовтня 2023 року Вінницький рибоохоронний патруль отримав інформацію про загибель водних біоресурсів у суб’єкта аквакультури Ukrainian Caviar Berry, де вирощують осетрових риб», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, інцидент стався поблизу м. Ладижина Вінницької області (Ладижинське водосховище).

Спеціалісти Вінницького рибоохоронного патруля під час огляду виявили, що загинули осетрові види риб приблизною кількістю 3000 екземплярів вагою близько 9 тонн. Зокрема, маточні поголів’я осетру російського, ленського осетру та білуги.

Місце загибелі риби також обстежили працівники Державної екологічної інспекції у Вінницькій області, Держпродспоживслужби у Вінницькій області, працівники поліції та прокуратури.

Читайте також: У річці на Полтавщині зафіксували масовий мор риби

В місцях виявлення загиблої риби спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю відбирали проби води для визначення вмісту забруднюючих речовин.

В  Ukrainian Caviar Berry стверджують, що червонокнижна риба загинула через забруднення води у р. Південний Буг.

Як повідомляв Укрінформ, на водосховищі поблизу села Трояни Диканської територіальної громади на Полтавщині у воді, яку відібрали для лабораторних досліджень через масовий мор риби, виявили невідповідність на мікробіологічні показники, органолептичні показники та фізико-хімічні показники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-