Пожежа на Прикарпатті: один із постраждалих перебуває на апараті штучного дихання

Пожежа на Прикарпатті: один із постраждалих перебуває на апараті штучного дихання

Ексклюзив
Укрінформ
На Прикарпатті один із постраждалих під час пориву Надвірняського нафтопроводу перебуває на апараті штучного дихання.

Про це кореспонденту Укрінформу телефоном розповів медичний директор Івано-Франківської обласної клінічної лікарні (ОКЛ) Андрій Яворський.

«У чоловіка 40% опіків, близько 30% – опіки глибокі. Через те, що у чоловіка є опік верхніх дихальних шляхів, він перебуває на апараті штучного дихання», – зазначив Яворський.

За його словами, більш важкий стан у жінки, яка потерпіла внаслідок вибуху на Надвірнянському нафтопроводі. У неї майже 55% опіків, з яких близько 40% – глибокі.

Стан обох пацієнтів в обласній клінічній лікарні медики оцінюють як стабільно важкий.

Яворський додав, що сьогодні з Надвірнянської лікарні до ОКЛ перевезуть ще одного постраждалого через вибух на нафтопроводі.

Читайте також: Кількість постраждалих від займання нафтопроводу на Прикарпатті зросла до дев'ятьох

Як повідомляло агентство, 30 вересня у Надвірнянському районі Івано-Франківської області поблизу с. Стримба рятувальники ліквідували пожежу, що сталася внаслідок пориву нафтопроводу. Тоді постраждали дев’ять людей, п’ятеро госпіталізовані, з них двоє – діти. В обох хлопчиків 8 і 11 років площа опіків тіла – понад 70%, вкрай важкий опіковий шок.

За фактом пошкодження нафтопродуктопроводів, які спричинили нещасні випадки з людьми, призвели до пожежі, значного забруднення довкілля та інших тяжких наслідків, поліція відкрила кримінальне провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-