У Запоріжжі створили Алею героїв

У Запоріжжі створили Алею героїв

Фото
Укрінформ
У центрі Запоріжжя створили Алею героїв. На ній встановлені призми з іменами і фото містян, які заплатили найвищу ціну за свободу України.

Про це у Фейсбуці повідомив в.о. міського голови Запоріжжя Анатолій Куртєв, передає Укрінформ.

«Алея надлюдей. Алея лицарів. Алея архангелів, які тримають запорізьке небо. На цих призмах - імена запоріжців, які заплатили найвищу ціну за свободу України і віддали життя за те, щоб наше місто жило під синьо-жовтим прапором», - написав він.

Читайте також: В Одесі створили імпровізований меморіал на честь загиблих героїв

Алею героїв створено за ініціативи міської ради та при підтримці бізнесу і небайдужих мешканців міста. Наразі отримано згоду на встановлення призм від 120 родин загиблих запорізьких воїнів. 9 призм уже встановлені. Наступного тижня їх кількість буде збільшена до 20. Решта призм - у роботі.

Читайте також: В Ужгороді відкрили алею пам'яті зі 110 портретами загиблих Героїв

Усі запорізькі сімʼї загиблих воїнів, які згодні на встановлення такої призми на честь полеглого члена своєї родини, можуть звертатися до Департаменту соцзахисту населення за адресою: проспект Маяковського, 3.

Раніше повідомлялося, що у День захисників і захисниць, 1 жовтня, по всій Україні відбулася масштабна хвилина мовчання в пам'ять про всіх загиблих воїнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-