На окупованій Херсонщині росіяни задешево скуповують у фермерів зерно для перепродажу

На окупованій Херсонщині росіяни задешево скуповують у фермерів зерно для перепродажу

Укрінформ
Російські загарбники на тимчасово окупованій території Херсонської області скуповують у фермерів зерно за заниженими цінами з метою подальшого перепродажу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Центр національного спротиву.

«Росіяни продовжують наживатись на українських фермерах і вигадують нові схеми заробітку. Так, на тимчасово окупованих територіях Херсонщини ворог створив прокладку «Херсонський агропромисловий кластер», яка проводить закупівлю зернових та олійних культур у сільгоспвиробників», - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що всі фермери регіону мають продавати продукцію цьому підприємству за фіксованими цінами, що нижчі ринкових. Далі зерно передають дотичним до гауляйтерів структурам, які перепродують його за ринковими цінами, привласнюючи різницю.

Читайте також: Війна завдала сільському господарству збитків на $40 мільярдів - голова аграрного комітету Ради

Як повідомляв Укрінформ, на ТОТ Херсонщини ворог віддає землю аграріїв, які відмовилися від колаборації, у користування фермерам, котрі погодилися перереєструватися та працювати за російськими стандартами. Також на окуповану територію зайшли аграрії з РФ, які займаються переоформленням земельних ділянок на свої господарства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-