На кордоні з Румунією перекрили контрабанду спирту під виглядом склоомивача

На кордоні з Румунією перекрили контрабанду спирту під виглядом склоомивача

Фото
Укрінформ
У пункті пропуску «Порубне - Сірет» на кордоні з Румунією митники спільно з прикордонниками запобігли незаконному вивезенню до Болгарії великої партії спирту під виглядом рідини для склоомивача.

Про це повідомила Державна митна служба, передає Укрінформ.

Як зазначається, у вантажівці що прямувала за кордон, виявлено 4608 пляшок місткістю по 5 літрів, загальною вартістю понад 725 тис. грн.

Відповідно до митної декларації, у пляшках містилася «зимова рідина для склоомивача готова, засіб проти обмерзання». Втім, за результатами огляду митники виявили невідповідність кольору та нехарактерний запах для заявленого товару.

Виявилося, що у транспортному засобі переміщувався чистий спирт (96 градусів), без будь-яких домішок.

«За цим фактом відносно керівника підприємства митники склали протокол про порушення митних правил за ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України», - йдеться в повідомленні. Санкція статті передбачає штраф у розмірі 100% вартості товару та його конфіскацію на користь держави.

Читайте також: Ноутбуки, телефони й гаджети: на Закарпатті виявили контрабанду на ₴65 мільйонів

Як повідомлялося, детективи Бюро економічної безпеки викрили службових осіб, які через врізку в трубі викачували необлікований етиловий спирт зі спиртзаводу в Житомирській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-