У Сумах перехожий знайшов міну у смітнику

У Сумах перехожий знайшов міну у смітнику

Фото
Укрінформ
У Сумах перехожий виявив міну та повідомив про знахідку поліцію.

Про це повідомляють у ГУНП в Сумській області, передає Укрінформ.

Як повідомляється, чоловік виявив вибуховий предмет у сміттєвому контейнері біля одного з будинків по проспекту Михайла Лушпи. Він одразу подзвонив в поліцію.

«За вказаною адресою негайно прибули співробітники відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області. Сапери поліції оглянули підозрілий предмет і встановили, що це металевий корпус 82-міліметрової мінометної міни часів Другої світової війни не споряджений вибуховою речовиною та підривачем, а отже безпечний для оточуючих», - говорить начальник відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області Ігор Черняк.

Читайте також: Житель Херсонщини підірвався на ворожій міні

Очевидно цей предмет зберігався у когось вдома, як експонат, а потім його вирішили позбутися та викинули на сміття.

Поліцейський подякував уважному громадянину за повідомлення про підозрілий предмет та наголосив на тому, що у випадку виявлення будь-де невідомих підозрілих предметів, покинутих чи «забутих» валіз, сумок, коробок, предметів схожих на боєприпаси або їх частини та уламки треба обов’язково повідомляти про такі знахідки поліцію за телефонним номером 102 або рятувальників за номером 101.

Як повідомляється, 22 вересня у Шосткинському, Сумському та Охтирському районах піротехніки ДСНС знешкодили 32 мінометних міни та осколково-фугасний касетний бойовий елемент. Загалом Сумщина наразі є однією із найбільш замінованих регіонів у країні, наряду із Харківщиною та Херсонщиною.

Фото: Нацполіції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-