Корейська компанія розробила проєкт розвитку Умані

Корейська компанія розробила проєкт розвитку Умані

Укрінформ
Корейська компанія Cheil Engineering презентувала проєкт Uman Smart City Master Plan/«Створення генерального плану розумного міста Умань».

Про це повідомляє Уманська міська рада у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Проєкт став єдиним українським переможцем в конкурсі глобальної програми співробітництва K-City Network 2023, ініційованої Міністерством землі, інфраструктури та транспорту Республіки Корея.

"Він є одним із шести пріоритетних проєктів корейсько-українського партнерства та першим українським проєктом реконструкції, який замовив уряд Республіки Корея. Даний проєкт фактично засвідчує початок участі Республіки Корея в післявоєнній відбудові України вже зараз", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: На фестивалі в Південній Кореї відбувся концерт української громади та передача гумдопомоги

Як зазначають в Уманській міськраді, в рамках проєкту, який триватиме з вересня 2023 по квітень 2024 року, в Умані за участю корейських та українських експертів буде розроблено Master Plan розумного міста, який стосуватиметься туризму, інфраструктури й транспорту на основі підходів та принципів післявоєнного відновлення.

Також в рамках проєкту буде розроблена бізнес-модель та план залучення фінансових ресурсів для створення та управління розумним містом.

Читайте також: У Сеулі прокоментували плани уряду відправити Україні машини для розмінування К-600

Компанія Cheil Engineering керує підрозділом Ecosmart City з 2019 року, має реалізовані ноу-хау рішення в таких країнах, як Індонезія, Малайзія, В'єтнам і Болівія та планує на основі практичної реалізації проєкту в Умані запропонувати іншим містам України перевірену модель відбудови та розвитку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-