Кім розповів, як його заступник і радник заправляли танки під обстрілами в полях Миколаївщини

Кім розповів, як його заступник і радник заправляли танки під обстрілами в полях Миколаївщини

Укрінформ
На Миколаївщині представники державної влади та місцевого самоврядування з першого дня великої війни об’єдналися і виконують свої обов’язки, щоб допомагати ЗСУ бити ворога.

Про це сказав голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім під час XV Рішельє-форуму публічної служби 2023 «Інституційна стійкість публічної служби в умовах війни», передає кореспондент Укрінформу.

«В перші дні великої війни була повна невизначеність, ніхто не розумів, як діяти. І лише завдяки представникам місцевого самоврядування та державної влади, які майже всі залишилися на місцях і виконували свою роботу, ЗСУ змогли відкинути ворога з території нашої області і міста Миколаєва», - заявив Кім.

Читайте також: Уряд закладає у бюджет-2024 нову систему оплати праці держслужбовців - Немчінов

За його словами, цивільні люди добровільно об’єдналися і стали боронити область від російської навали. Була створена мережа з депутатів, чиновників, працівників підприємств та організацій, мисливців, рибалок тощо – всього 315 осіб, яка координувала дії та надавала інформацію з місць.

Кім також навів кілька історій з тих днів, які закарбувалися у пам’яті. Зокрема, ситуація з сільським головою Шевченківської громади Олегом Пилипенком. «Він був у полоні росіян чотири місяці. І завдяки комунікації через його телефон ми домовилися про обмін 113 наших людей, а потім забрали і його. Також мій заступник Валентин Гайдаржи та радник Ігор Бурда в перші дні повномасштабного вторгнення заправляли наші танки прямо в полях під обстрілами, хоч у них і не було досвіду це робити», - зазначив він.

«Наші працівники проводили евакуацію з сіл, які були прямо на лінії фронті, забезпечували водою та продуктами харчування людей, годували наших військовослужбовців (щодня готували по 10 тисяч обідів)... І таких прикладів дуже багато. Бо сила наша не в окремих людях, а у єднанні проти ворога. Саме завдяки тому, що майже всі були на своїх місцях, ми вистояли», - додав очільник ОВА.

Читайте також: Ташева розповіла, як провалилися російські «вибори» на захоплених територіях України

Він також наголосив, що держслужбовці Миколаївщини заплатили високу ціну за свою можливість працювати. 29 березня 2022 року ворожа ракета зруйнувала будівлю ОДА, де загинуло 37 людей. Були й інші втрати.

Як повідомлялося, XV Рішельє-форум - це міжнародна платформа для експертного діалогу, обміну досвідом, практиками та сучасними тенденціями з актуальних питань підвищення ефективності державного управління і державної служби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-