ПДФО військових має йти на ЗСУ, але держава має дотувати прифронтові регіони - Кім

ПДФО військових має йти на ЗСУ, але держава має дотувати прифронтові регіони - Кім

Укрінформ
ПДФО (податок на доходи фізичних осіб) військових має йти на виготовлення зброї для ЗСУ, але при цьому держава має дотувати прифронтові регіони.

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім заявив під час брифінгу, відповідаючи на запитання журналістів, передає кореспондент Укрінформу.

«Попри те, що нам буде дуже важко, як прифронтовому регіону, але я вважаю, що ПДФО  військових все ж має йти саме на виготовлення зброї для ЗСУ. Бо спочатку наша Перемога, а потім все інше. Але при цьому держава має дотуватиме прифронтові регіони, де частка цього податку в бюджетах дуже велика», - сказав Кім.

Він також навів приклад, що, скажімо, бюджет міста Очакова нині складається з ПДФО військових майже на 90%. Тому держава планує запровадити зворотні дотації на рівні 2021 року з урахуванням підвищення соціальних стандартів та цін на комунальні послуги.

Читайте також: Шмигаль про ідею спрямувати податок із фізосіб на зброю: Гроші не можна «заморожувати» у громадах

«Миколаївщина отримуватиме частину із тих 32 мільярдів гривень, які уряд передбачив на зворотню дотацію тим регіонам, яким це зараз потрібно», - додав Кім.

Як повідомлялося, міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич виступив категорично проти того, щоб із бюджету прифронтового міста було вилучено ПДФО військових.

За його словами, якщо це станеться, то Миколаїв втратить можливість фінансувати питання життєзабезпечення міста, ремонтувати будинки, системи опалення та водопостачання, які пошкодили росіяни. Також будуть проблеми із виплатою зарплат медикам, вчителям, соцпрацівникам та ін.

Читайте також: Кошти від додаткового оподаткування банків підуть на ЗСУ - це ще ₴10 мільярдів

Адже на сьогодні 46% бюджету міста становлять саме відрахування з ПДФО зарплат військових.

Кабмін пропонує, починаючи із четвертого кварталу цього року, скеровувати ресурс від оподаткування ПДФО виплат українським військовим, який дотепер акумулювався в місцевих бюджетах, на виробництво дронів, озброєння та боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-