Екоцид на Запоріжжі: загарбники руйнують береги ріки Молочної

Екоцид на Запоріжжі: загарбники руйнують береги ріки Молочної

Укрінформ
На тимчасово окупованих територіях Запорізької області російські загарбники чинять черговий акт екоциду - руйнують береги річки Молочної.

Про це у Телеграмі повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ.

"Окупанти вчиняють екоцид поблизу Мелітополя - руйнують береги Молочної. Прикриваються турботою про екологію. Насправді - планують використати води річки Молочна для наповнення зрошувальних каналів", - йдеться у повідомленні.

Таке рішення може призвести до збільшення солоності води в Азовському морі і вплине на ґрунтові води, наголосив Федоров.

Він нагадав, що окупанти вже заподіяли непоправної шкоди екології регіону: засмітили аграрні землі мінами та оборонними спорудами, влаштували полігони на землях Приазовського нацпарку, спустошили зрошувальні канали, підірвавши Каховську ГЕС.

Читайте також: Екологічні збитки внаслідок вторгнення РФ сягнули $57 мільярдів - Міндовкілля

Як повідомляв Укрінформ, в Україні розслідується 14 випадків екоциду, скоєного під час агресивної війни РФ. Зафіксовано вже 252 воєнні злочини, які призвели до заподіяння шкоди довкіллю.

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець заявив, що екологічна складова вперше в історії людства може стати частиною репарацій.

Фото: Телеграм Івана Федорова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-