У Львові зустріли національну збірну після повернення з Invictus Games

У Львові зустріли національну збірну після повернення з Invictus Games

Фото
Укрінформ
У Львові відбулася урочиста зустріч національної збірної команди України, яка повернулася з міжнародних змагань з адаптивних видів спорту Invictus Games 20 у німецькому Дюссельдорфі.

У церемонії взяли участь спортсмени, їхні тренери, міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна, заступник міністра молоді та спорту України Матвій Бідний, голова Львівської ОВА Максим Козицький, міський голова Львова Андрій Садовий, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У Львові зустріли національну збірну після повернення з Invictus Game / Фото: Facebook, Максим Козицький

Лапутіна зазначила, що цього року наша збірна повернулася із рекордною кількістю нагород. 

“Фантастичний виступ української збірної на Іграх Нескорених! Рекордний медальний врожай! Ви всі – наші герої, вами пишається вся країна. 34 медалі – це просто неймовірний результат. Ви зробили неможливе – в умовах широкомасштабної війни, коли ви всі хотіли залишитися на фронті, зі своїми побратимами, родинами, ви поїхали та гідно представили Україну за кордоном. І ви не тільки перемогли, а й показали усьому світу, що українці – нескорені і непереможні”, – сказала вона.

Лапутіна підкреслила, що Міністерство ветеранів буде розвивати інфраструктуру ветеранського спорту

Козицький, своєю чергою, зауважив: коли засновник змагань, принц Гаррі, стає на коліно – це величезна повага і честь. “Весь цивілізований світ на нашій стороні й весь цивілізований світ знає, яку ціну ми платимо за війну”, - додав він. 

Головна тренерка української збірної Олена Яновська зауважила, що результату вдалося досягти, незважаючи на дуже стислі терміни підготовки. "Ви змогли зробити все можливе і неможливе і фактично з нуля підготуватися до того рівня, на який інші команди йшли більше року", - зазначила Яновська.

У Львові зустріли національну збірну після повернення з Invictus Games / Фото: Анастасія Смольєнко, Укрінформ

Читайте також: Зеленський привітав переможців Invictus Games із рекордною кількістю медалей

Як повідомлялося, Invictus Games-2023 проходили у Дюссельдорфі з 9 по 16 вересня. У них брали участь близько 600 спортсменів із 22 країн, які змагалися у 10 видах спорту. Україну представили 25 учасників. Наша збірна вчетверте в історії виступила на Іграх нескорених. 

У 2017 році українці здобули 14 нагород, у 2018 – 20, у 2022 – 16. В Іграх беруть участь військовослужбовці та ветерани, які дістали травми, поранення, контузії чи захворювання під час виконання бойових завдань при захисті батьківщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-