Викрадають людей і вивозять у катівні: Гуменюк про «післявиборчі» рейди росіян на ТОТ

Викрадають людей і вивозять у катівні: Гуменюк про «післявиборчі» рейди росіян на ТОТ

Укрінформ
На тимчасово окупованих територіях (ТОТ) росіяни намагаються вишукувати тих, хто не з'явився на вибори, і чинять на них поліцейський тиск, викрадають, вивозять у катівні.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

“Спостерігаємо у деяких місцевостях тимчасово окупованих територій, що росіяни намагаються вишукувати тих, хто не з'явився на вибори, тих, хто переховувався, тих, хто не отримав паспорт РФ. Вживають до них поліцейський тиск, викрадають людей, вивозять у катівні. У деяких випадках намагаються зібрати в одному місці і проводити свою пропагандистсько-роз’яснювальну роботу”, - сказала Гуменюк.

Читайте також: Росія провалила «вибори» на тимчасово окупованих територіях Херсонщини - експерт

Вона зазначила, що росіяни продовжують формування так званих загонів територіальної оборони окремих населених пунктів, з яких фактично формують мобілізаційний ресурс.

“Вони потребують людського ресурсу, люди їм потрібні і на Запорізькому, і на Херсонському напрямках. Те, що вони намагаються підтягувати з Криму, вдається не дуже швидко, тому вони роблять певну ставку і на місцеве населення. При тому, що розуміють - люди налаштовані проти них. Вони у відчаї, тому готові брати навіть тих, кого вважають, що можуть залякати”, - зауважила Гуменюк.

Як повідомляв Укрінформ, з 8 до 10 вересня російські загарбники проводили на тимчасово окупованих ними територіях незаконні псевдовибори, результати яких наперед вигадані.

Читайте також: ЄС не визнаватиме нелегітимні російські «вибори» на захоплених територіях України

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець закликав міжнародну спільноту засудити псевдовибори на ТОТ.

У МЗС України заявили, що незаконні вибори, які Росія проводить на тимчасово окупованих територіях України, не матимуть жодних правових наслідків та не призведуть до зміни статусу захоплених російською армією українських територій. МЗС закликало міжнародних партнерів засудити нікчемні і свавільні дії Росії та не визнавати легітимність жодної «адміністрації», яка буде створена за підсумками незаконних виборів, так само як і будь-які рішення, які будуть ними ухвалюватися.

Фото: mediacenter.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-