У селі Ягідне на Чернігівщині презентували книгу про злочини росіян

У селі Ягідне на Чернігівщині презентували книгу про злочини росіян

Фото
Укрінформ
У селі Ягідне Чернігівської області відбулась презентація книги “Боротьба нескорених: злочини російських окупантів на Чернігівщині”.

Як передає Укрінформ, про це оперативне командування “Північ” повідомляє у Телеграмі.

“Цей захід відбувся біля входу до шкільного підвалу в Ягідному, де у березні 2022 року загарбники влаштували концтабір для місцевих жителів”, - ідеться у повідомленні.

У книзі зібрані історії про злочини росіян на території Сіверського краю, про героїчний опір українців і переможні бої захисників України.

Видання містить хронологію подій, аналітику, документи, свідчення очевидців, результати експертиз та унікальні фото.

У селі Ягідне на Чернігівщині презентували книгу про злочини росіян / Фото: ОК Північ

“Ця книга є певним чином унікальним історичним документом і фактично своєрідною єдиною енциклопедією війни на Чернігівщині”, - зазначили в ОК “Північ”.

Автор книги - Павло Солодовник. До її підготовки долучилися журналісти чернігівського ЗМІ "ЧЄЛАЙН" спільно з ОК “Північ”, Чернігівським обласним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки, Чернігівською обласною прокуратурою, управлінням Служби безпеки в Чернігівської області.

Читайте також: На Чернігівщині відновлять село Ягідне, де росіяни місяць тримали в підвалі 370 цивільних

Як повідомляв Укрінформ, 3 березня 2022 року російські загарбники увійшли в Ягідне Чернігівської області. Вони вигнали жителів з домівок і зігнали до шкільного підвалу. Загалом російські військові у підвалі школи площею 197 кв. м утримували 367 людей, з них 50 дітей та кілька немовлят. 11 жителів села померли, не витримавши нелюдських умов, ще десятьох розстріляли загарбники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-