На Закарпатті відбулася військово-патріотична гра «Карпатський щит»

На Закарпатті відбулася військово-патріотична гра «Карпатський щит»

Фото
Укрінформ
На Закарпатті провели триденну військово-патріотичну гру "Карпатський щит" на честь загиблого під Бахмутом Владислава Щвеця "Патрона", участь у ній взяли 80 дітей із Закарпаття та Рівненщини.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив організатор "Карпатського щита", вчитель Негровецького ЗЗСО ім. В. Росохи Іван Гавриль.

"У Колочавській громаді громадська організація СІМЗ провела військово-патріотичну гру «Карпатський щит» пам’яті «Патрона» Владислава Швеця, легенди патріотичного руху Закарпаття, який з перших днів вторгнення пішов та війну та загинув у січні на Бахмутському напрямку," - розповів він.

Зі слів Івана Гавриля, гра зібрала учасників з усього Закарпаття та гостей з Тараканова Рівенської області. Близько 80 учасників гри з Рахівського, Тячівського, Хустського, Мукачівського районів та гості з Рівненщини протягом трьох днів змагалися та проходили вишкіл з військової, домедичної, тактичної медицини та туризму.

На Закарпатті провели триденну військово-патріотичну гру "Карпатський щит" / Фото: Іван Гавриль

"Мета гри «Карпатський щит» - це перш за все патріотичне виховання юнаків і дівчат та ознайомлення молоді з навичками військової справи. Вишкільні заняття проводили військові, які через стан здоров’я демобілізовані, але прагнуть й надалі працювати для перемоги України, передаючи свій неоціненний досвід, та є гідним прикладом мужності, відваги, витримки та незламності українського народу", - каже організатор "Карпатського щита".

Читайте також: У київських школах збільшать кількість годин навчальної програми «Захист України»

Він також розповів, що гру створили у 2021-му році за участі Владислава Швеця "Патрона".

За підсумками триденного таборування військово-патріотичної гри «Карпатський щит» два перших місця розділили команди «Альфа» (с. Поляна Мукачівського району) та команда «Патріот» (с. Негровець Хустського району).

У грі-вишколі активну участь виховника молоді взяла на себе дочка Владислава Швеця, Швець Ксенія ( «Гуцулка»), яка продовжує справу свого батька - патріотичне виховання молоді.

Владислав Патрон Швець — військовослужбовець, молодший лейтенант ЗСУ, організатор заходів національно-патріотичного виховання в Закарпатській області і всеукраїнських вишколів національно-патріотичного спрямування "Джура-Прикордонник" і "Джура-Десантник". Чоловік з перших днів війни пішов добровольцем захищати Україну. Брав участь в звільненні Ізюму, Вірнопілля. Загинув у січні 2023 року в Бахмуті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-